Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:Η ΚΝΕ "ανοίγει" χώρο πολιτισμού για τους νέους και κάνει διαγωνισμό για την επωνυμία του

Πάτρα:Η ΚΝΕ "ανοίγει" χώρο πολ...

Στο χώρο θα λειτουργεί και στούντιο μουσικής για νεανικά συγκροτήματα

Η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, στα πλαίσια της πορείας προς τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, παίρνει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει έναν Πολυχώρο Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας στην Πάτρα.

Ο  Πολυχώρος οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: "θα δώσει την ευκαιρία στην νεολαία της Πάτρας να έρθει σε επαφή με την Τέχνη, να εκφραστεί και να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερό της χρόνο συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικές ομάδες κόντρα στην υποκουλτούρα και τη «μαζική» εκτόνωση που πλασάρει το σύστημα.  Στόχος μας είναι όλο και περισσότεροι νέοι να έρθουν  σε επαφή με τον αυθεντικό λαϊκό πολιτισμό, το Μαρξιστικό βιβλίο και την προοδευτική λογοτεχνία, να γνωρίσουν την κοσμοθεωρία και την Ιστορία του ΚΚΕ.

Ο Πολυχώρος στηρίζεται στην εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ ! Τα μαθήματα και οι υποδομές του έχουν δωρεάν χαρακτήρα διότι σήμερα η ανάγκη της νεολαίας να έρθει σε επαφή με την τέχνη βρίσκει εμπόδιο στην εμφανή έλλειψη δωρεάν υποδομών στη Πάτρα.

Με την έναρξη του πολυχώρου έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων, φωνητικής, χορού, εικαστικών, χορωδία κ.α ενώ θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για μαθητές μικρότερων ηλικιών.

Στον πολυχώρο θα γίνονται προβολές ταινιών ενώ θα λειτουργεί, στούντιο μουσικής για νεανικά συγκροτήματα και βιβλιοθήκη.

Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, κάθε νέο άνθρωπο που θέλει να συμβάλλει στη δημιουργία του πολυχώρου να αποστείλει στην παρακάτω διεύθυνση τις ιδέες του για το όνομα-λογότυπό του diag.polychoros.kne@gmail.com . Το όνομα θα πρέπει  να σχετίζεται με την προοδευτική τέχνη ή την ιστορία του ΚΚΕ , να εκφράζει τις αρχές και τα ιδανικά της οργάνωσης . Η τελική ημερομηνία για την για την υποβολή προτάσεων είναι στις 31/5.

Έχει συσταθεί κριτική επιτροπή που θα αναδείξει το νικητήριο όνομα-λογότυπο. Αυτό θα αξιοποιηθεί για το όνομα και το σάιτ του πολυχώρου και ο δημιουργός του θα κερδίσει δώρο από τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις