Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα αποτελέσματα του πειράματος CAST του Πανεπιστημίου Πατρών στο CERN

Τα αποτελέσματα του πειράματος CAST του ...

Δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικό περιοδικό

Το πείραμα CAST στο CERN συντονίζεται από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με spokesperson τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Κώστα Ζιούτα.

Τα αποτελέσματα του πειράματος για την χρονική περίοδο 2012-2015 δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό NATURE Physics:

http://www.nature.com/nphys/journal/vaop/ncurrent/full/nphys4109.html, παρουσιάστηκαν στην κύρια ιστοσελίδα του CERN: http://home.cern/ και http://home.cern/about/updates/2017/05/cern-casts-new-limits-dark-matter, καθώς και στην ιστοσελίδα του Max-Planck-Institut.

Το CAST μελετά τη σκοτεινή ύλη και είναι το πρώτο πείραμα με κατάλληλη «κεραία» ευαίσθητη σε ρεύματα σκοτεινής ύλης, κυρίως από το κέντρο του Γαλαξία έτσι όπως πιθανόν διαμορφώνονται από την βαρυτική εστίαση του Ήλιου.

Το CAST εστίασε προς το κέντρο του Γαλαξία (Α του Τοξότη) τις 18 Δεκεμβρίου, όταν ο Ήλιος βρισκόμενος μπροστά από τον Αστερισμό αναμενόταν να εστιάζει τα ρεύματα της σκοτεινής ύλης προς την Γη.

Σχετικά αποτελέσματα από τη διεθνή ερευνητική κοινότητα στα θέματα αυτά ανακοινώνονται τις ημέρες αυτές (15-19 Μαΐου) στο ετήσιο διεθνές συνέδριο, που τη φετινή χρονιά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη: 13th Patras Workshop on Axions, WIMPs and WISPs

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις