Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεχείλισαν κάδοι απορριμμάτων στο κέντρο της Πάτρας - Απεργούν μέχρι την Τρίτη οι δημοτικοί υπάλληλοι - ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Ξεχείλισαν κάδοι απορριμμάτων στο κέντρο...

Στις 23 και 24 Μαΐου

Έκκληση στους πολίτες για καθαρή πόλη κάνει ο Δήμος της Πάτρας καθώς λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ -ΟΤΑ δεν θα γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων. Ο Δήμος προτρέπει τους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:"Ενημερώνονται οι δημότες ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το χρονικό διάστημα από 20/5 μέχρι και 23/5, η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου θα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό και ως εκ τούτου δεν θα γίνεται ομαλή αποκομιδή απορριμμάτων και καθαρισμός της πόλης.

Για τον λόγο αυτό απευθύνεται έκκληση, όπως περιοριστεί, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, κατά το δυνατό, η εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους. Η Διεύθυνση Καθαριότητας ευχαριστεί εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συμβολή των δημοτών στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας".

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε ,48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Δευτέρα και Τρίτη, 22 και 23 Μαΐου 2017, αντίστοιχα και ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία το Σάββατο και την Κυριακή, 20 και 21 Μαΐου 2017, αντίστοιχα.

Αιχμή του δόρατος αποτελεί σύμφωνα με την Ομοσπονδία "η άμεση επίλυση του αδιεξόδου που δημιουργεί πλέον η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία οδηγεί σε απόλυση τους εργαζόμενους και σε ιδιωτικοποίηση τις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Διεκδικούμε Ενιαία Μόνιμη σχέση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Συγκυβέρνηση να φέρει άμεσα στην Βουλή την νομοθετική διάταξη που έχει εξαγγείλει για την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία και την οριστική επίλυση του προβλήματος".

Στην Πάτρα ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας θα κάνει συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, την Τρίτη, στις 10 το πρωί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις