Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Πραγματοποιείται το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο»

Πάτρα: Πραγματοποιείται το 9ο Φεστιβάλ Ε...

Από την Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας

Η καθιερωμένη «Πολιτιστική Εβδομάδα Κύπρου» της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας και της Νεολαίας Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας έρχεται και φέτος στην Πάτρα από τις 20 έως τις 28 Μαΐου 2017.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατ’ αρχάς το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 20:15, στο «Θεατράκι» της Μαρίνας της Πάτρας, στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από κάθε γωνιά του Ελληνισμού θα προσφέρουν ακόμη μια μοναδική βραδιά σε μια εκδήλωση-θεσμό για την περιοχή. Οκτώ (8) χορευτικά συγκροτήματα, περισσότεροι από 200 χορευτές και μουσικοί και δεκάδες συντελεστές και εθελοντές θα μας ξεναγήσουν στη μουσικοχορευτική παράδοση κάθε γωνιάς του Ελληνισμού, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Χορεύουν:

- Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας

- «Φάρος» Ποντίων Πατρών

- «Ακρίτες του Αιγαίου»

- Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών

- Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων

- Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη»

- Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος»

- Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Αχαΐας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

Ακόμη έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια της έκθεσης της Ομάδας Ζωγραφικής της Ε.Κ.Ν.Α. την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, στις 19:30, στο Οίκημα της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας στην οδό Κανάρη 55, στην Πάτρα, κάτω από τα Ψηλαλώνια. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή 19:00-22:00 έως και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017.

*Η πολιτιστική εβδομάδα διοργανώνεται με τη συνδιοργάνωση / υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου - Σπίτι της Κύπρου, του Δήμου Πατρέων και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture