Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η Luminita Macavei στο πλαίσιο του "Μουσικού Μαΐου"

Πάτρα: Η Luminita Macavei στο πλαίσιο το...

Το Σάββατο 20 Μαΐου

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 9μ.μ., και στο πλαίσιο του "Μουσικού Μαΐου", που διοργανώνει η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών με το Ίδρυμα Ι. & Ε. ΤΟΠΑΛΗ, η Luminita Macavei, βιολί και η Άννη Τότσιου, πιάνο, θα ερμηνεύσουν έργα του A. Dvorak, E. Grieg και C. Franck. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση :

"Η βιολονίστρια, Luminita Anca Macavei, γεννήθηκε στο Γαλάτσι της Ρουμανίας. Η μητέρα της είναι η πρώτη που την εισάγει στον κόσμο της μουσικής, όπου και ξεκινά να παίρνει μαθήματα βιολιού στην ηλικία των έξι ετών. Στα δεκατρία της μετακομίζει στο Βουκουρέστι για να συνεχίσει τις σπουδές της σαν μαθήτρια του George Manoliu. Το 1986 παίρνει το Μάστερ του βιολιού και της Μουσικής Δωματίου από την Ακαδημία George Enescu, όπου μαθήτευσε με τον φημισμένο καθηγητή Leonid Popovici. Την ίδια χρονιά, μαζί με δύο άλλους νέους και ενθουσιώδεις μουσικούς, ξεκινά την πρώτη μουσική σχολή στην Τεcuci της Ρουμανίας. Το 1991 μετακομίζει στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση της Καμεράτας Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής, όπου ακολούθως παίρνει τη θέση της κορυφαίας στα δεύτερα βιολιά. Το 1992 ιδρύει το Κουαρτέτο Εγχόρδων Arcadea, με το οποίο έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ, έχει συμμετοχές σε Φεστιβάλ αλλά και ηχογραφήσεις. Το 1995 το Κουαρτέτο Arcadea ξεκινά τη συνεργασία του με το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής, με μαέστρο τον Θεόδωρο Αντωνίου. Μία ενεργή σολίστ καθόλη την καριέρα της, συνεχίζει να δίνει ρεσιτάλ και να συμμετέχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία κ.λπ.). Εκτός από τη σολιστική της καριέρα διατηρεί ένα πολύ δυνατό ενδιαφέρον στην καλλιέργεια νέων μουσικών ταλέντων και εργάζεται ως καθηγήτρια βιολιού και Μουσικής Δωματίου σε διάφορα Ωδεία στην Αθήνα.

Η Άννη Τότσιου σπούδασε πιάνο με την Εύα Αναστασιάδου-Stange και στη συνέχεια με τον Τώνη Γεωργίου στο Εθνικό Ωδείο (Μ. Καλομοίρη) στην Αθήνα, από όπου πήρε το δίπλωμά της με άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής ιδιοφυίας. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της στο εξωτερικό, στη Βιέννη (Μουσική Ακαδημία) με καθηγητή τον Robert Walter, στη Σόφια (Μουσική Ακαδημία) με τους Jullia & Constantin Γκάνεφ και στο Λονδίνο (Royal College of Music) με την πιανίστα Irina Zaritskaya.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή σεμινάρια πιάνου με τους L. Vlassenco, S. Gevers, Τ. Nicolayeva, Α Schiff καθώς και σεμινάρια μουσικής δωματίου με τον Μ. Rostropovich. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα ''Master in Chamber Music'' της Μουσικής Ακαδημίας της Χάγης υπό την επίβλεψη του βιολίστα Vladimir Mendelssohn. Από το 1985, παρουσιάζει το έργο της σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία, Δανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ολλανδία και Αμερική), καθώς και με ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Το 2002 ίδρυσε το Artis piano trio, ένα σύνολο με έντονη δραστηριότητα στην μουσική δωματίου. Το σύνολο έχει παρουσιάσει πολλά έργα σε μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ, όπως το Carnegie Hall της Νέα Υόρκης, Schœnberg-Zaal της Χάγης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και στο Φεστιβάλ Anneberg της Δανίας, Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, Φεστιβάλ Ναυπλίου, το Φεστιβάλ Κυκλάδων.

Το ενδιαφέρον της για τη μουσική δωματίου έχει οδηγήσει σε διάφορες μουσικές συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως: Efdal Altun, Olgu Kizilay, Misha Bukov, Maxim Andrievski, Αλί Basegmezler, Fabio di Casola και ο Vladimir Mendelssohn. Η δισκογραφική της δουλειά ''Ρωσική μουσική για δύο πιάνα'' (Lyra), με έργα Rachmaninov, Σοστακόβιτς και Σκριάμπιν, μαζί με την πιανίστα Λόλα Τότσιου, έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ελβετία, Ιαπωνία, Κίνα). Η Άννη Τότσιου έχει δώσει σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου, και από το 1994, είναι καθηγήτρια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών (Μ. Καλομοίρη).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών (Ρήγα Φερραίου 7) με ελεύθερη είσοδο".

Για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Ωδείου, στο τηλ. 2610-277740 και στον ιστότοπο www.fe-odeiopatron.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture