Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησε ο καθαρισμός του Πλατανόδασους από τον Δήμο-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ξεκίνησε ο καθαρισμός του Πλατανό...

Από τις 8 το πρωί

Εργασίες καθαρισμού ξεκίνησαν σήμερα στο Πλατανόδασος. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παραλίας Προαστείου Πατρών: "Ο Δήμος Πατρέων, με πολυάριθμο προσωπικό και μηχανήματα της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ξεκίνησαν σήμερα πρωί-πρωί τον καθαρισμό του Πλατανοδάσους από μπάζα και τεράστιες καλαμιές , που το είχαν στην κυριολεξία πνίξει.

Από τις 8 το πρωί, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Κορδά, το προσωπικό του Δήμου με ειδικά μηχάνηματα, ξεκίνησαν τις εργασίες καθαρισμού ήπιας μορφής και δημιουργώντας μικρούς διαδρόμους περιπάτου, ενώ ο συντονιστής Δασολόγος του Δήμου, κ. Νίκος Βλασταράκης, τους καθοδηγούσε στις παρεμβάσεις αυτές, προστατεύοντας τα δένδρα και φυτά, προκειμένου να διατηρηθεί και να αναδειχθεί το φυσικό κάλος του Πλατανοδάσους, όμορα του ποταμού Χάραδρου.

Δίπλα στον Αντιδήμαρχο ήταν και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συλλόγου Παραλίας  Προαστείου Πατρών, κ. Τριαντάφυλλος Κυρίτσης, ο οποίος μας δήλωσε ότι: «κύριο μέλημα του Συλλόγου μας είναι η διαφύλαξη και η φροντίδα του Πλατανόδασους. Μάλιστα, καλούμε όποιους όμορους Εκπολιτιστικούς Συλλόγους και όλους τους Πολίτες των Πατρών να συμμετέχουν στη διαφύλαξη και συντήρηση αυτού του πνεύμονα οξυγόνου ως ‘κόρη οφθαλμού’.»

Σημειώνεται ότι το Πλατανόδασος αποτελεί ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα μεγάλου κάλους και ποικιλομορφίας με ποτάμι εντός πόλεως, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα του θεωρείται σπάνια και είναι προστατεύονται  από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι σήμερα ο τόπος αυτός ήταν απροσπέλαστος λόγω καλαμιών, μπαζών και σκουπιδιών που, σιγά –σιγά,  πρόκειται να μεταμορφωθεί σε ένα πάρκο 60 στρεμμάτων φυσικού δάσους, όμορα της πλαζ ‘Δάφνες’.  Ο λαός της Πάτρα πρέπει να το αγαπήσει, να το προστατεύσει και να κατανοήσει ότι είναι ένας δικός του πνεύμονας οξυγόνου καθώς τα πανύψηλα δένδρα παρέχουν ένα ήσυχο τόπο περιπάτου για ψυχική ανάταση, δίχως την ενοχλητική παρουσία και ηχορύπανση οχημάτων".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις