Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραμένουν οι ελεγκτές στο πρώην ΙΚΑ στην Πάτρα - Στη δικαιοσύνη μια υπάλληλος για την καταστροφή εγγράφων

Παραμένουν οι ελεγκτές στο πρώην ΙΚΑ στη...

Μετά από καταγγελίες άρχισαν να "ξετυλίγεται" η υπόθεση

Το κλιμάκιο που κάνει τον έλεγχο στα παραστατικά και άλλα στοιχεία του πρώην ΙΚΑ στην οδό Γούναρη στην Πάτρα θα παραμείνει και θα συνεχίσει να ψάχνει αφού η έρευνά του πια επεκτείνεται και χρονικά φτάνει σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τουλάχιστον μέχρι το 2010. Τους ελέγχους διενεργούν τις τελευταίες ημέρες  3 ελεγκτές του ΕΦΚΑ, 3 ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και 2 άτομα της Οικονομικής αστυνομίας.

Έχει συλληφθεί μια υπάλληλος του πρώην ΙΚΑ Πάτρας και σήμερα οδηγείται στη δικαιοσύνη καθώς φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα και να κατέστρεψει έγγραφα, πετώντας τα στην τουαλέτα.

Η σύλληψή της έγινε επ αυτοφώρο και έλαβε προθεσμία για σήμερα για να απολογηθεί στη δικαιοσύνη.

Η έρευνα ξεκίνησε από πληροφορίες που έφτασαν στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η υπόθεση φέρεται να αφορά σε επιστροφή εισφορών (κανονικά αφορά γυναίκες μετά από εγκυμοσύνη) όχι σε άτομα που τα δικαιούνταν, αλλά αλλού.

Χθες η Διοίκηση του ΕΦΚΑ επεσήμανε ότι από την έναρξη της λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση τη θέση αρχής της για την πλήρη διαφάνεια και τη νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα, τη διοίκηση και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στο πλαίσιο βεβαίως και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος υπουργείου.

Όπως τονίζει, «σε υλοποίηση αυτής της αρχής, έθεσε σε λειτουργία κάθε μέσον και κάθε υπηρεσία που διαθέτει και για την αντιμετώπιση φαινομένων και πρακτικών διαφθοράς, που αναπτύχθηκαν και καλλιεργήθηκαν κατά το παρελθόν στους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης. Σε αυτήν την κατεύθυνση, με πρωτοβουλία της και με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, διερευνά και αντιμετωπίζει και φαινόμενα έκνομων ενεργειών και υπαλλήλων, κατά την απόδοση χρηματικών ποσών, στο περιφερειακό υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Πάτρα. Οι εισαγγελικές, βεβαίως, αλλά και αστυνομικές αρχές, ερευνούν κατά τη δική τους αρμοδιότητα το τυχόν ποινικό μέρος των σχετικών υποθέσεων, με τα μέσα, πάντα, τους τρόπους και τις εκτιμήσεις τους, κατά τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοίκηση του ΕΦΚΑ, μέσω των αρμοδίων οργάνων της, των υπεύθυνων υπηρεσιών της και των πληροφοριακών συστημάτων της, έχει προχωρήσει σε έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί και βεβαιωθεί, τόσο η μη σύννομη χορήγηση–απόδοση χρηματικών ποσών στο συγκεκριμένο υποκατάστημα όσο, και το εύρος και το ύψος της υλικής ζημιάς, που τυχόν έχει προκληθεί, σε βάρος του Φορέα, προκειμένου να προχωρήσει στις επιβαλλόμενες, κατά νόμο, ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις