Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Στο Καρπενήσι θα παιχθεί ο τελευταίος τίτλος της χρονιάς

Πόλο: Στο Καρπενήσι θα παιχθεί ο τελευτα...

Έτοιμος ο Πατρινός Κολόμβος για άλλο ένα τρόπαιο με τον Ολυμπιακό

Με το φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας, που θα φιλοξενηθεί για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία στο Καρπενήσι, ολοκληρώνεται η εγχώρια δράση στην υδατοσφαίριση για τη φετινή σεζόν. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο  στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και μοιάζει... απίθανο να κρύβουν εκπλήξεις.

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη είναι τα ξεκάθαρα φαβορί στους ημιτελικούς της Παρασκευής, απέναντι σε ΠΑΟΚ και Εθνικό αντίστοιχα, με τους «ερυθρόλευκους» να αναμένεται το Σάββατο να κατακτήσουν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες το 19ο κύπελλο της ιστορίας τους και να πετύχουν για πέμπτη διαδοχική σεζόν το νταμπλ.

Το κύπελλο υδατοσφαίρισης παραμένει τα τελευταία χρόνια ένας υποβαθμισμένος θεσμός, με χαρακτηριστικό γεγονός ότι φέτος δήλωσαν συμμετοχή μόλις οκτώ ομάδες, μεταξύ των οποίων δεν ήταν η (τρίτη του πρωταθλήματος) Γλυφάδα.

Η ΚΟΕ, δια στόματος του προέδρου της, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, προανήγγειλε ότι από τη νέα σεζόν θα καταστεί υποχρεωτική η συμμετοχή στο κύπελλο, τουλάχιστον για τις ομάδες της Α1 κατηγορίας, αλλά υπάρχουν κι άλλα που μπορούν και πρέπει να γίνουν.

Οπως για παράδειγμα, να μην υποχρεώνεται μία ομάδα σαν τον Εθνικό, που δεν συμμετείχε στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος, να μένει ανενεργή για... ενάμιση μήνα και να καλείται να εμφανιστεί ανταγωνιστική στο final-4, απέναντι σε έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο.

O Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συναντήθηκαν και στους ημιτελικούς των πλέι-οφ, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν εύκολα το 2-0, ενώ φυσικά είχαν επικρατήσει με άνεση και στα δύο ματς της κανονικής περιόδου.

Τα παιχνίδια στο Καρπενήσι αποτελούν για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου την «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της τελικής φάσης του Champions League, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα (25-27/5) στη Βουδαπέστη.

Οι Θεσσαλονικείς από την άλλη, στην τρίτη παρουσία τους σε final-4, θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν καλή εικόνα στο κλείσιμο μίας έτσι κι αλλιώς επιτυχημένης χρονιάς, όπου ισοφάρισαν την καλύτερη θέση που έχουν πάρει ποτέ στο πρωτάθλημα (4η).

Βουλιαγμένη και Εθνικός συναντιούνται για δεύτερη σερί χρονιά στον ημιτελικό, με το ΝΟΒ να επικρατεί πέρυσι στο Λαιμό 11-7 και φέτος να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Η ομάδα του Κώστα Λούδη έχει ως στόχο να δυσκολέψει στον τελικό τον Ολυμπιακό, κάτι που ουσιαστικά δεν κατάφερε ποτέ στους τελικούς του πρωταθλήματος, ενώ ο Εθνικός θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν.

Να σημειωθεί ότι ο Φάνης Κουντουδιός δεν θα έχει στη διάθεσή του τρεις παίκτες, τους Νικήτα Κόχειλα, Γιάννη Τζώρτζη και Μιχάλη Καζάζη, οι οποίοι είχαν αποβλήθει στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας στην Α1 με τη Γλυφάδα και θα εκτίσουν την ποινή τους.

Στο πρωτάθλημα η Βουλιαγμένη πέτυχε δύο εύκολες νίκες επί των Πειραιωτών, 11-4 στο Λαιμό και 10-3 στο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Το πρόγραμμα του final-4:

ΣΗΜΕΡΑ

Ημιτελικοί

18:30 Εθνικός?Βουλιαγμένη

20:30 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλο: Κορυφαία περιφερειακός της Α1 γυναικών η Ασημάκη

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports