Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ξεκίνησε ο «Γύρος του Κόσμου σε 2 ώρες» με διοργανωτή τη Χορωδία Αντηχώ-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ξεκίνησε ο «Γύρος του Κόσμου σε 2...

Προσκεκλημένοι ήταν οι: “Ροές”, Union Latina, “Σογιούζ και το Κέντρο Διαπολιτισμικών Σχέσεων

Ο «Γύρος του Κόσμου σε 2 ώρες» με διοργανωτή τη Χορωδία Αντηχώ και προσκεκλημένους τους: “Ροές”, Union Latina, “Σογιούζ και Κέντρο Διαπολιτισμικών Σχέσεων, ξεκίνησε το ταξίδι του την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πάτρας.

Η ανακοίνωση της Χορωδίας:

«Το τρένο της Αντηχώ ταξίδεψε μουσικά το κοινό στο χώρο και το χρόνο σε ένα μαγευτικό ταξίδι ,γεφυρώνοντας, έτσι, ανθρώπους και λαούς ,που παρά την πολυμορφία τους, εκφράζουν με τη γλώσσα της μουσικής και του χορού αξίες και καταστάσεις πανανθρώπινες: τη φύση, την αγάπη και τον έρωτα, τον πόλεμο, τη φιλία, τη δουλεία…

Οι πρώτοι ξεναγοί, η Προπαιδική Χορωδία, ενθουσίασαν το κοινό με τη χάρη, την ερμηνεία και τη χορογραφία τους με τραγούδια από Σλοβακία, Σκωτία, Ν.Αφρική και Ιαπωνία ,υπό τη Διεύθυνση της Πένης Γιαννοπούλου.

Επόμενοι σταθμοί σε αυτό το ταξίδι :  Σερβία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ανδαλουσία, Φινλανδία, Σουηδία, Ρωσία, Αφρική, Ισραήλ, Κάτω Ιταλία με την εξαιρετική Παιδική Χορωδία και το επίσης εντυπωσιακό Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο υπό τη Διεύθυνση της Μέλπως Βικάτου.

Για την απόδοση της χαρακτηριστικής μορφής τραγουδιών κάθε χώρας, σημαντικό ρόλο, επίσης ,είχαν οι συνοδοί μουσικοί: Έλενα Φέντκο πιάνο, Μαρία Γούτου βιολί, Ελένη Τσέκη Ακκορντεόν, Γιώργος Μπαράκος κρουστά και Πάρης Πλιάκας κιθάρα.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από εντυπωσιακούς χορούς από όλον τον κόσμο από τους συμμετέχοντες Συλλόγους. Παρουσιάστηκαν χοροί  από: Λευκάδα, Βουλγαρία, Δωδεκάνησα, Κολομβία, Νότιο Ιταλία, Ικαρία και Ρωσία  σκορπίζοντας ενθουσιασμό στο κοινό.

Την αφήγηση και παρουσίαση των συντελεστών έκαναν οι: Άννα Σουρή και Σωτήρης Θανόπουλος.

Μια πραγματικά πρωτότυπη και επιτυχημένη συνεργασία που άφησε άριστες εντυπώσεις!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture