Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρατούμενοι των φυλακών Αγ. Στεφάνου Πάτρας πήγαν στο νέο αρχαιολογικό μουσείο.. ψηφιακά! Μια καινοτόμα δράση - ΒΙΝΤΕΟ

Κρατούμενοι των φυλακών Αγ. Στεφάνου Πάτ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μιλά στο thebest.gr η αρμόδια μουσειολόγος-φιλόλογος Γεωργία Μανωλοπούλου

Μια σπάνια για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα δράση πραγματοποίησε πριν από λίγο καιρό το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του υπουργείου πολιτισμού. Η γνώση και ο διάλογος γύρω από τους θησαυρούς του ελληνικού πολιτισμού δεν θα πρέπει να στερείται από κανέναν. Και σίγουρα όχι από τα σχολεία. Ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται μέσα από.. κάγκελα. Αυτό έγινε και στο 2ο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που βρίσκεται εντός των φυλακών Αγ. Στεφάνου Πάτρας.

Πριν από λίγο καιρό, αντιπροσωπεία μουσειολόγων και εκπαιδευτικών επισκέφθηκε το αυτόνομο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και με tablets έκανε μια ψηφιακή ξενάγηση και ενημέρωση των κρατουμένων-μαθητών για τα αρχαιολογικά ευρήματα του τόπου. Μια δράση που έτυχε ιδιαίτερης προσοχής από τους κρατούμενους που έδειξαν εντυπωσιασμένοι από αυτά που είχαν να δουν και να ακούσουν.

Η αρμόδια μουσειολόγος-φιλόλογος Γεωργία Μανωλοπούλου μίλησε στο thebest.gr για την ιδιαίτερη αυτή δράση που ήρθε να ολοκληρώσει ένα τετράπτυχο δράσεων του υπουργείου πολιτισμού και ειδικότερα του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις