Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Κοινο_Τοπία στήριξε το 2o Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Kατάστημα Kράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας

Η Κοινο_Τοπία στήριξε το 2o Σχολείο Δεύτ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr με τη υποστήριξη των Πολιτών Εν Δράσει www.politesendrasei.gr στο πλαίσιο των παρεμβάσεων σε θέματα παιδείας στήριξε το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Πάτρας που λειτούργησε από φέτος ως αυτόνομη εκπαιδευτική μονάδα στο κατάστημα κράτησης Αγίου Στεφάνου Αχαΐας στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας.

Η παρέμβαση αποσκοπούσε στη δημιουργία υποδομών και στη συλλογή εξοπλισμού για τις πάγιες ανάγκες του σχολείου αλλά και στην ανεύρεση αναλώσιμων για τους μαθητές-κρατούμενους που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Από το ταμείο του συλλόγου και από δωρεές μελών και φίλων συγκεντρώθηκε το ποσό των 700€ με τα οποία αγοράστηκαν βιβλιοθήκες, πάγκοι εργασίας για το εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλα απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του σχολείου.

Παράλληλα προσφέρθηκαν από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου 286 βιβλία(λογοτεχνίας, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, τεχνικά) στα Ελληνικά, Αγγλικά και Αλβανικά για τη βιβλιοθήκη του σχολείου, 35 τετράδια και μπλοκ σημειώσεων, 182 γραφικά (στυλό, μολύβια, μαρκαδόροι, μπογιές) και διάφορα άλλα είδη γραφείου όπως φάκελοι, ντοσιέ, ζελατίνες, ξύστρες, αριθμομηχανές κ.α. για τους μαθητές του σχολείου καθώς και 3 ζωγραφικοί πίνακες τους οποίους φιλοτέχνησε η ζωγράφος Ευτυχία Στυλιανέα, 3 βιβλιοθήκες και ένα γραφείο.

Η υποστήριξη προς το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας (ΣΔΕ) είχε ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2015-16 χρονιά που το σχολείο λειτουργούσε ως παράρτημα του ΣΔΕ Πάτρας με υπεύθυνη την Ανθή Καρατράντου. Μέλη της Κοινο_Τοπίας με κατάρτιση αντικειμένου και εκπαιδευτική εμπειρία μετείχαν στην παροχή μεταφοράς γνώσης και δεξιοτήτων στους μαθητές του ΣΔΕ κατά το ωρολόγιο πρόγραμμά τους. Με τη φετινή αναβάθμιση και διοικητική αυτοτέλεια του σχολείου με νέα διεύθυνση αυτή του Γεράσιμου Αντύπα ήρθε και η πρόκληση για την ουσιαστική λειτουργία του με υποδομές αλλά και στελέχωση.

Η βοήθεια για την κάλυψη βασικών αναγκών των ατόμων που εκτίουν την ποινή τους αυτή την περίοδο για παραβατική συμπεριφορά, αποτελεί συμβολή της Κοινωνίας των ενεργών Πολιτών στην ευθύνη της πολιτείας για αξιοπρεπείς συνθήκες στα σωφρονιστικά καταστήματα και σε καμία περίπτωση δεν αίρονται οι υποχρεώσεις της όπως αυτές προβλέπονται από τη νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις για τις συνθήκες εγκλεισμού και των πολιτικών κοινωνικής επανένταξης μετά την αποφυλάκισής τους αλλά και κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά εκτός από τους εξοπλισμούς και τις υποδομές -που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΣΔΕ με περίσσια φροντίδα και αγωνιώδη προσπάθεια συγκέντρωσαν ώστε να μην είναι μόνο στα χαρτιά σχολείο- το υπουργείο να στείλει τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών και κονδυλίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις