Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πεδίο μάχης έξω από τη Βουλή – Μία σύλληψη και δύο προσαγωγές - ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Πεδίο μάχης έξω από τη Βουλή – Μία σύλλη...

Ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξαν φωτοβολίδες και μολότοφ

Μία σύλληψη και δύο προσαγωγές έγιναν πριν από λίγα λεπτά για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όταν νεαρά άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απάντησαν» με τη ρίψη χημικών. Μία από τις μολότοφ προκάλεσε ζημιές σε ένα φυλάκιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ προερχόμενες από αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα σφυρί.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όταν ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη χημικών.

Για αρκετή ώρα τα επεισόδια συνεχίστηκαν με ανταλλαγή μολότοφ, πετρών και χημικών τα οποία δημιούργησαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Την ίδια ώρα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στα μέτρα που τίθενται προς ψηφοφορία στη Βουλή.

Τα συνδικάτα αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο «που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνία και την οικονομία και οδηγούν τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, «τα μέτρα είναι βάρβαρα και αντιλαϊκά με νέες περικοπές συντάξεων, λοκ άουτ, ομαδικές απολύσεις, νέα φοροεπιδρομή», τονίζοντας ότι και μετά την ψήφισή τους, τα συνδικάτα θα βρίσκονται στους δρόμους για την κατάργησή τους.

Η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχε και μουσικό χρώμα, καθώς πραγματοποιήθηκε συναυλία με λαϊκούς τραγουδιστές, με συνοδεία τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

21.48: Συνεχίζονται τα επεισόδια μπροστά στη Βουλή και ομάδα κουκουλοφόρων που προσπαθεί να περάσει στο προαύλιο της Βουλής, στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη πετάει πέτρες, βόμβες μολοτωφ και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απωθούν με χρήση χημικών.

Επεισόδια έγιναν νωρίτερα μπροστά στη Βουλή όταν ομάδα κουκουλοφόρων εισήλθε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προσπάθησε να εισέλθει στο προαύλιο της Βουλής, πετώντας πέτρες και βόμβες μολότωφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Δείτε φωτογραφίες της eurokinissi.gr από τα επεισόδια.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Επεισόδια αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή, όπου  βρίσκεται το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που διοργανώνουν στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, λίγο πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή. Ομάδα αντιεξουσιαστών  πέταξαν φωτοβολίδες και μολότοφ και έσπασαν με βαριοπούλες ένα φυλάκιο, που λίγο αργότερα τυλίχτηκε στις φλόγες.

Νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι έκαψαν μια σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και μια γραβάτα μετά την δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα αναγκαστεί να βάλει γραβάτα, καθώς υπάρχουν καλά νέα για το χρέος της χώρας.

Βασικό σύνθημα των συγκεντρωμένων είναι το «Tsipras go home».

 

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων συγκεντρώθηκε στην Ερμού και πραγματοποίησε πορεία μέχρι τη Βουλή. «H χθεσινή απεργία και η σημερινή κινητοποίηση να είναι αρχή αγώνων διαρκείας μέχρι την κατάργηση των μνημονίων, την ανατροπή των πολιτικών τους εκφραστών, την έξοδο από το σφαγείο της Ε.Ε.» κάλεσαν τους εργαζομένους τα σωματεία.

Σε συγκέντρωση-συναυλία καλεί και η Λαϊκή Ενότητα, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης και επισημαίνοντας ότι το σημερινό συλλαλητήριο «θα είναι η αγωνιστική συνέχεια της σημερινής πανεργατικής απεργίας και μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο κύκλο νικηφόρων αγώνων για την ανατροπή όλων την μνημονίων νέων και παλιών».

 

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης. Λαφαζάνης, «η κυβέρνηση πραξικοπηματικά ψηφίζει το τέταρτο μνημόνιο στη Βουλή. Ένα τέταρτο μνημόνιο καταστροφικό που οδηγεί την Ελλάδα στον Καιάδα». Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να πούμε "όχι" στην κυβέρνηση των πραξικοπηματιών, στην κυβέρνηση του παρασυντάγματος, και του θεσμικού παρακράτους, για να πούμε "όχι" σε όλους τους μνημονιακούς της χώρας μας. Όλοι αυτοί πρέπει να φύγουν».

«Οι πλατείες είναι ξανά γεμάτες. Όπως βλέπετε, ενωμένος ο κόσμος θα μπει ξανά στο αγωνιστικό προσκήνιο και θα ανοίξει έναν καινούριο δρόμο ελπίδας και νίκης για την Ελλάδα για τη λαϊκή κυριαρχία. Για τον ελληνικό λαό, για τη νέα γενιά της πατρίδας μας» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις