Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κηδεύτηκε ο συμπολίτης επιχειρηματίας Μάκης Μαζαράκης - Έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια

Πάτρα: Κηδεύτηκε ο συμπολίτης επιχειρημα...

Είχε ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα παιχνιδιών στην οδό Μαιζώνος

Την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 4 το απόγευμα κηδεύτηκε από τον Μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών ο συμπολίτης επιχειρηματίας Γεράσιμος (Μάκης) Μαζαράκης που έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια. Ο εκλιπών υπήρξε ένας ιδιαίτερα ευγενής, κοινωνικός και πράος άνθρωπος και για πολλά χρόνια λειτουργούσε επί της οδού Μαιζώνος 62 κοντά στην Αγ. Νικολάου ένα κατάστημα παιχνιδιών.

Μάλιστα ο Μάκης Μαζαράκης ήταν ο συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης που πηγαίνει πίσω στα τέλη του 19ου αιώνα.

Παλιότερα ο χώρος λειτουργούσε ως παντοπωλείο και μετέπειτα η οικογένεια Μαζαράκη άνοιξε την επιχείρηση παιχνιδιών, από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά της Πάτρας, όπως έγραψε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος πολιτιστικός σύμβουλος και επικεφαλής πλέον του Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ.

Ο κ. Ανδριόπουλος έγραψε χαρακτηριστικά, «Πάτρα Μαιζώνος 62, το αγαπημένο κατάστημα παιχνιδιών Μαζαράκης κάπου στις αρχές του 21ου αιώνα και λίγο πριν ολοκληρώσει τον κύκλο του. Ο ιδιοκτήτης του ένας ευγενέστατος και πράος άνθρωπος, αγαπημένη φυσιογνωμία της Πάτρας ο Μάκης Μαζαράκης έφυγε εχθές από την ζωή. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο εκλιπών που κατοικούσε στην Αράτου και Ρ. Φεραίου και σύχναζε στο καφενεδάκι την πλ. Όλγας, είχε δύο παιδιά, τον Θόδωρο και την Νατάσα ενώ είχε τη χαρά να δει και τρία εγγόνια, την Τζίλντα, τον Κωνσταντίνο και την Ιωάννα.

Πολλοί Πατρινοί παρευρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία του Μάκη Μαζαράκη στο ναό της Ευαγγελίστριας. Ακολούθησε η ταφή του στο Α’ Δημοτικό κοιμητήριο Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις