Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραστατικά επιδομάτων "ξεσκονίζει" πολυμελές κλιμάκιο στο πρώην ΙΚΑ της Πάτρας - Έλεγχοι σε βάθος για υπεξαίρεση - Τι λέει η Διοίκηση

 Παραστατικά επιδομάτων "ξεσκονίζει...

Τι φέρεται να έχει συμβεί

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο της Πάτρας σχετικά με τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο περιφερειακό υποκατάστημα Αχαΐας του ΕΦΚΑ.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι από την έναρξη της λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση τη θέση αρχής της για την πλήρη διαφάνεια και τη νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα, τη διοίκηση και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στο πλαίσιο βεβαίως και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος υπουργείου.

Όπως τονίζει, «σε υλοποίηση αυτής της αρχής, έθεσε σε λειτουργία κάθε μέσον και κάθε υπηρεσία που διαθέτει και για την αντιμετώπιση φαινομένων και πρακτικών διαφθοράς, που αναπτύχθηκαν και καλλιεργήθηκαν κατά το παρελθόν στους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης. Σε αυτήν την κατεύθυνση, με πρωτοβουλία της και με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, διερευνά και αντιμετωπίζει και φαινόμενα έκνομων ενεργειών και υπαλλήλων, κατά την απόδοση χρηματικών ποσών, στο περιφερειακό υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Πάτρα. Οι εισαγγελικές, βεβαίως, αλλά και αστυνομικές αρχές, ερευνούν κατά τη δική τους αρμοδιότητα το τυχόν ποινικό μέρος των σχετικών υποθέσεων, με τα μέσα, πάντα, τους τρόπους και τις εκτιμήσεις τους, κατά τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοίκηση του ΕΦΚΑ, μέσω των αρμοδίων οργάνων της, των υπεύθυνων υπηρεσιών της και των πληροφοριακών συστημάτων της, έχει προχωρήσει σε έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί και βεβαιωθεί, τόσο η μη σύννομη χορήγηση–απόδοση χρηματικών ποσών στο συγκεκριμένο υποκατάστημα όσο, και το εύρος και το ύψος της υλικής ζημιάς, που τυχόν έχει προκληθεί, σε βάρος του Φορέα, προκειμένου να προχωρήσει στις επιβαλλόμενες, κατά νόμο, ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση.

 

 

ΝΕΟΤΕΡΟ: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η υπόθεση αφορά σε επιδόματα που λάμβαναν γυναίκες που επέστρεφαν στην εργασία τους μετά από τοκετό και ελέγχονται τα παραστατικά που φαίνεται να μην συμφωνούν. Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη μία υπάλληλος για παρακώλυση της έρευνας και καταστροφή εγγράφων. Η έρευνα εκτείνεται πια σε χρονικό βάθος. Οι έλεγχοι έγιναν στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ στη Γούναρη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εχουν ληφθεί καταθέσεις από υπαλλήλους. Το κλιμάκιο είναι 8μελές και αποτελείται από 3 ελεγκτές του ΕΦΚΑ, 3 ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και 2 άτομα της οικονομικής αστυνομίας.


 

Στο στόχαστρο 8 μελούς κλιμακίου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες (4 περίπου) το υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ στην Πάτρα,(Γούναρη)  διερευνώντας στοιχεία για πιθανότητα υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος.Όπως πληροφορείται το thebest.gr το κλιμάκιο είναι 8μελές και αποτελείται από 3 ελεγκτές του ΕΦΚΑ, 3 ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και 2 άτομα της οικονομικής αστυνομίας.

Οι έρευνες αφορούν το οικονομικό κομμάτι και το ενδεχόμενο υπεξαίρεσης και ελέγχονται παραστατικά και άλλα στοιχεία, χωρίς μέχρι στιγμής να προκύπτουν πιο συγκεκριμένα στοιχεία, ως προς το τι έχει συμβεί.

 

Πάτρα: Έρευνες από ελεγκτές και οικονομική αστυνομία στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στη Γούναρη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις