Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τον θυμάστε τον παλιό καλό ηθοποιό Χρήστο Μάντζαρη; - Καταγόταν από τα Τσουκαλέικα και το Σούβαρδο Καλαβρύτων

Τον θυμάστε τον παλιό καλό ηθοποιό Χρήστ...

Είχε ξεχωρίσει παίζοντας πλάι στην Αλίκη Βουγιουκλάκη στην "Κόρη μου η σοσιαλίστρια"

Ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς μας που έπαιξε σε πολλές γνωστές κινηματογραφικές ταινίες αλλά και στο θέατρο, ο Χρήστος Μάντζαρης ήταν Πατρινός και πιο συγκεκριμένα καταγόταν από τα Τσουκαλέικα.

Ο αγαπητός ηθοποιός που στην θρυλική κινηματογραφική επιτυχία του Αλέκου Σακελλάριου «Η Κόρη μου η σοσιαλίστρια» του 1966, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τον Σταύρο Ξενίδη, κρατούσε το ρόλο του κυρίου Πετρίδη, υπεύθυνου του λογιστηρίου της βιομηχανίας Δέλβη, αγαπούσε πολύ τον τόπο καταγωγής του και ερχόταν πάντα κάθε καλοκαίρι. Επίσης διατηρούσε και σπίτι στο γραφικό ορεινό χωριό Σούβαρδο Καλαβρύτων όπου παραθερίζουν τα καλοκαίρια οι κάτοικοι των Τσουκαλείκων καθώς και όσοι μένουν στο Κουρτέσι Ηλείας.

Ο Χρήστος Μάντζαρης παρά το ότι ήταν γνωστός ηθοποιός σε ρόλους που πάντα ξεχώριζαν, στην προσωπική του ζωή ήταν πάντα εξαιρετικά απλός και προσηνής. Πολλοί τον θυμούνται τα καλοκαίρια στο Σούβαρδο ν’ ανεβαίνει στην κεντρική πλατεία του Προφήτη Ηλία και να μιλά με τους συγχωριανούς του, να πηγαίνει εκδρομές στο Χελμό, κ.α., πάντα με το χαμόγελο και την εγκαρδιότητα που τον διέκρινε. Εκ των στενών του συγγενών ήταν η πρώτη του εξαδέλφη Αλεξάνδρα Πετράκου, η οικογένεια της οποίας είναι γνωστοί χρυσοχόοι της Πάτρας.

Θυμηθήκαμε τον Χρήστο Μάντζαρη μιας και την περασμένη Δευτέρα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι πρόβαλλε την «Κόρη μου η σοσιαλίστρια» και παρότι είναι μία ταινία που την έχουμε δει πολλές φορές, πάντα όταν προβάλλεται «κολλάμε» στην μικρή οθόνη.

Στην ταινία ο Χρήστος Μάντζαρης είχε πολλές σκηνές με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο Χρ. Μάντζαρης είχε γεννηθεί το 1934 στην Πάτρα και είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν απ’ όπου αποφοίτησε το 1964. Έφυγε από τη ζωή το 1999, νέος σχετικά στα 65 του χρόνια.

Είχε ακόμα παίξει στις ταινίες «Η ταξιτζού» το 1970, «Υποβρύχιον: Παπανικολής» το 1971, κ.α. Είχε επίσης πάρει μέρος και σε τηλεοπτικές σειρές.

Οι δύο φωτ. είναι από το σάιτ retromaniax.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight