Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Τρεις τελευταίες παραστάσεις για την «Τραπεζαρία» του Γκέρνυ από τη θεατρική ομάδα «Ρωγμή»

Πάτρα: Τρεις τελευταίες παραστάσεις για ...

Στο θέατρο Επίκεντρο+ στις 18, 19 και 21/5/2017 στις 21.30

Η θεατρική ομάδα "Ρωγμή" των εκπαιδευτικών της Πάτρας παρουσιάζει ως γνωστό αυτές τις μέρες με επιτυχία το έργο «Η Τραπεζαρία» του Άλμπερτ Γκέρνυ σε σκηνοθετική επιμέλεια του Περικλή Βασιλόπουλου, εκ των σταθερών καλλιτεχνικών συνεργατών του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο είχε ανέβει προ εικοσαετίας στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Νίκου Αρμάου.

Η θεατρική ομάδα «Ρωγμή»  προσκαλεί λοιπόν το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας να συμποσιαστεί μαζί της, στην «Τραπεζαρία" του Άλμπερτ Γκέρνυ, ένα έργο με γρήγορες εναλλαγές καταστάσεων, γέλιο και ειρωνεία της ανθρώπινης ματαιότητας και ψευδαίσθησης. Το έργο ξεκίνησε να παίζεται στις 4/5/2017 στο Θέατρο Επίκεντρο+, στην οδό Αγ. Διονυσίου και Νόρμαν και ολοκληρώνει, επιτυχώς, για 3η εβδομάδα τις παραστάσεις του, στις 18, 19 & 21 Μαΐου.

Τηλ. Κρατήσεων:  6942208826.

Η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών Πάτρας Ρωγμή έχει μία δυναμική και σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρουν στο δελτίο Τύπου για την παράσταση, ο Γκέρνυ με χιούμορ και ευαισθησία παρουσιάζει καθημερινές οικογενειακές στιγμές με στόχο την ανάδειξη της αποξένωσης και της εσωτερικής κατάρρευσης. Η συνύπαρξη και η ψυχοπνευματική πληρότητα των μελών είναι τυπική.

Το έργο εκτυλίσσεται στην τραπεζαρία ενός σπιτιού. Η δομή είναι σπονδυλωτή. Αποτελείται από στιγμιότυπα, φαινομενικά ανεξάρτητα, που όμως κινούνται γύρω από τον άξονα της σταδιακής αποδόμησης του παραδοσιακού μοντέλου οικογένειας από την αυγή του 20ου αιώνα ως τις μέρες μας. Οι ήρωες είναι πρόσωπα φαιδρά. Προκαλούν το γέλιο. Φτάνουν να έχουν βλακώδη άγνοια για θεμελιώδη ζητήματα του οικογενειακού θεσμού, που νομίζουν ότι υπηρετούν.

Ο θεατής γελά και ταυτόχρονα παρακολουθεί την οικογένεια, ως σύμβολο, να φθείρεται, τα μέλη να απομονώνονται, να γίνονται απλοί συγκάτοικοι, να ζουν στο μικροσκοπικό τους «εγώ» και τελικά να βιώνουν τη μοναξιά και την απελπισία .

Η θεατρική ομάδα «Ρωγμή» απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι μόνο. Έναυσμα για τη συγκρότησή της υπήρξε ένα θεατρικό σεμινάριο που διοργανώθηκε στα τέλη του 2007 από το τμήμα πολιτιστικών θεμάτων της Π. Ε. Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Στην παράσταση που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων της Πάτρας, παίζουν οι: Ανδρίτσου Γεωργία, Γιαννακόπουλος Κώστας, Δανίκα Αμαλία, Θεάκου Μαράγια, Ιγγλέσης Γιάγκος, Κρούσκα Πόλυ, Λάζου Κάκια, Μυλωνά Έφη, Νικολοπούλου Φωτεινή, Οικονόμου Γωγώ, Παπαγεωργίου Νάντια, Μπολέτης Σταύρος, Σπηλιωτόπουλος Δημήτρης, Σπυρόπουλος Μάνος.

Συντελεστές:

Μετάφραση Θάλεια Σκαρλάτου

Σκηνοθεσία Περικλής Βασιλόπουλος

Σκηνικό-κουστούμια-μουσική επιμέλεια : θεατρική ομάδα ΡΩΓΜΗ

Φωτισμοί : Νίκος Σωτηρόπουλος

Αφίσα: Μαγδαληνή Κωνσταντινοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Τριαντάφυλλος Πατήρης

Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Σάρρας

Χειρισμός φωτισμών και ήχου: Νίκος Γιατράκος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture