Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Χόρχε Ελγκέτα: "Έχω καλούς φίλους στην Πάτρα"

Χόρχε Ελγκέτα: "Έχω καλούς φίλους σ...

Πολλές καλές στιγμές έχει προσφέρει σαν παίκτης στην Πάτρα ο Χόρχε Ελγκέτα με την φανέλα της ΕΑΠ

Ο Χόρχε Ελγκέτα πανηγύρισε φέτος το πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ με τον ΠΑΟΚ. Ο Αργεντινός προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της νέας του ομάδας στα πλέι οφ και την έφερε στην πρώτη θέση.

Το όνομα του έμπειρου πλέον κόουτς είναι συνδεδεμένο με την Πάτρα, αφού ο Αργεντινός σούπερ σταρ, την περίοδο 2005 και 2006 αγωνίσθηκε στην ΕΑΠ και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

O Χόρχε Ελγκέτα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Match, μίλησε για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και το σχεδιασμό για Τσάμπιονς Λιγκ του ΠΑΟΚ, ενώ θυμάται τους φίλους του στην Πάτρα και σχολιάζει το δύσκολο φετινό έργο της Παναχαϊκής.

Αν και ήσουν για εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, κατάφερες να κάνεις την ανατροπή και να πανηγυρίσετε το πρωτάθλημα. Είσαι ικανοποιημένος;

Είμαι ευχαριστημένος, γιατί επί της ουσία μέσα σε 40 ημέρες καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο. Ωστόσο αυτό δεν έχει να κάνει με μένα μόνο, αλλά είναι συνολική προσπάθεια των παικτών και της διοίκησης και μετά από μένα. Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ ήταν σε δύσκολη θέση, αλλά τα καταφέραμε στο τέλος.

Του χρόνου ο ΠΑΟΚ, θα στοχεύσει ακόμη πιο ψηλά ειδικά στην Ευρώπη;

Οι στόχοι του ΠΑΟΚ ήταν και φέτος υψηλοί, απλά εμείς θα κληθούμε να τους συνεχίσουμε θέλοντας αρχικά καλές παρουσίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας, αλλά και Τσάμπιονς Λιγκ.

Πλέον τη νέα μεταγραφική περίοδο θα δημιουργήσεις εσύ την ομάδα σου, έχεις κάποιο πλάνο στο μυαλό σου;

Σίγουρα, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι ακόμη γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η αλήθεια είναι ότι θα είναι καλύτερα για μένα να μπορέσω να φτιάξω την ομάδα όπως θέλω εγώ, αν και είναι δύσκολο να ξέρουμε τι θα γίνει μετά από τρεις μήνες περίπου.

Προτιμάς τους Πατρινούς φιλάθλους ή τους οπαδούς του ΠΑΟΚ;

Σίγουρα του ΠΑΟΚ, γιατί είναι αυτό που λέμε φανατικοί με την ομάδα και είναι ωραίο να παίζεις με κατάμεστο το "Παλατάκι". Ένας μεγάλος στόχος είναι να μπορέσουμε να γεμίζουμε το γήπεδό μας και του χρόνου σε κάθε ματς εντός έδρας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι Πατρινοί δεν έκαναν τη διαφορά στα εντός έδρας ματς της ΕΑΠ.

Τι θυμάσαι από την χρονιά που αγωνίσθηκες στην ΕΑΠ;

Στην Πάτρα και την ΕΑΠ έπαιξα πριν πολλά χρόνια και έχω πολλές αναμνήσεις από τότε. Θεωρώ ότι ήταν, άλλα τα δεδομένα στο άθλημά μας εκείνη την εποχή. Η κάθε εποχή όμως έχει τα δικά της καλά και προσαρμοζόμαστε σε αυτά.

Αν και δεν παίξατε σαν αντίπαλοι φέτος, θα ήθελα να μου σχολιάσεις την παρουσία της Παναχαϊκής το πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ;

Την Παναχαϊκή την παρακολούθησα πολύ λίγο φέτος, η οποία είχε πολύ δύσκολο έργο, αλλά τελικά κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της και αξίζουν συγχαρητήρια γι αυτό στην Πάτρα. Κάθε ομάδα βάζει τους στόχους της και όταν τους πετυχαίνει είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Ποιο είναι το μυστικό σου και σε όποια πόλη και αν δουλέψεις σε αγαπούν όλοι;

Με αγαπούν, μάλλον, γιατί κάνω καλά τη δουλειά και δεν ασχολούμαι με άλλα πράγματα είτε σαν παίκτης παλιότερα, είτε τα τελευταία χρόνια σαν προπονητής. Δεν είναι τυχαίο ότι έχω πολλούς φίλους στην Πάτρα, όπως και στην Θεσσαλονίκη. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου, αφού Αργεντινή και Ελλάδα μοιάζουν γενικότερα σαν φιλοσοφίες.

Σαν παίκτης ήσουν από τους κορυφαίους, έχεις νιώσει κάποια στιγμή να θέλεις να μπεις να ...καθαρίσεις έναν αγώνα;

Παλιότερα στα πρώτα μου προπονητικά βήματα ναι, τώρα όμως μου αρέσει να είμαι στον πάγκο και να καθοδηγώ τους παίκτες μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόλεϊ: Φιέστα τίτλου στον ΠΑΟΚ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports