Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ "ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ" Η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΘΕΡΙΝΑ, ΑΡΧΑΙΟΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ "ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ" Η ΕΠΙΔ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πανούσης- Τρυγαίος, Κίτσου- Αλκηστη, Ναυπλιώτου-Μήδεια

Στο επίκεντρο της φεστιβαλικής καλοκαιρινής Ελλάδας, παραμένει ακλόνητο το επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το καλύτερα διατηρημένο μνημείο-αξιοθέατο της επικράτειας  με την περίφημη ακουστική στην αργολική ενδοχώρα. Εδώ συναντιούνται και φέτος επώνυμοι θίασοι αρχαίου δράματος με δημοφιλείς πρωταγωνιστές. Τα φετινά σκηνικά ραντεβού είναι επτά (Παρασκευές και Σάββατα από το τέλος Ιουνίου ως τα μέσα Αυγούστου) και πρώτη φορά θα καταλήξουν σε παραδοσιακό γλέντι. Παράλληλα θα ξεδιπλώνεται και το πρόγραμμα της Μικρής Επιδαύρου, που φέτος δεν διαθέτει συναυλίες,  αλλά ένα μπουκέτο των πιο πειραματικών, νέων φωνών του θεάματος με ερέθισμα τραγωδίες και έπη. Σας φτιάξαμε ατζέντα.

 

 

*30/6-1/7 «ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ»

Η πασίγνωστη αντιπολεμική τραγωδία του Αισχύλου στη δωρική και συγκινητική παράσταση του ΚΘΒΕ με σκηνοθέτη τον Τσέζαρις Γκραουζίνις, η οποία ενθουσίασε πέρυσι και είναι η μόνη που επαναλαμβάνεται φέτος. Ο πρωταγωνιστής Γιάννης Στάνκογλου στο ρόλο του Ετεοκλή είναι καθηλωτικός. Παίζουν ακόμα Κλειώ-Δανάη Οθωναίου (Αντιγόνη), Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), Γιώργος Καύκας (Άγγελος), Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας). Το Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων πάντως θα την φιλοξενήσει στο Αρχαίο Ωδείο στις αρχές Αυγούστου.



 

*7-8/7 «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ»

Ο βετεράνος της κουίντας Κώστας Καζάκος αποχωρώντας από το τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ενσαρκώνει τον τραγικό ήρωα ως τυφλό και ανήμπορο βασιλιά λίγο πριν το θάνατο σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη. Πλάι του ο Δημήτρης Λιγνάδης, ως περιπλανώμενος Ξένος, «ενώνει» το σήμερα με τον μύθο. Στο αφηγηματικό και μινιμαλιστικό αισθητικά ανέβασμα παίζουν ακόμα οι Κόρα Καρβούνη (Αντιγόνη), Τζένυ Κόλλια (Ισμήνη), Γιάννος Περλέγκας (Θησέας), Δημήτρης Ήμελλος (Κρέων), Δημήτρης Λάλος (Πολυνείκης ). Ο Δήμος Πατρέων θα υποδεχθεί την παράσταση 31/7.



 

*14-15/7 «ΒΑΚΧΕΣ»

Ο πρωτοποριακός σκηνοθέτης Εκτορας Λυγίζος διερευνά το διονυσιακό στοιχείο, την πίστη και τη λαική παράδοση για το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισσας. Εμφανίζεται στη σκηνή ο ίδιος μαζί με τους Ανέζα Παπαδοπούλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστο Στέργιογλου, Ανθή Ευστρατιάδου, Βασίλη Μαγουλιώτη κ.α.

 

*21-22/7 «ΕΙΡΗΝΗ»


Ηδη έχει πολυσυζητηθεί η αναπάντεχη παρουσία του Τζίμη Πανούση ως Τρυγαίου, αλλά γενικότερα αναμένεται ερεθιστική η κωμική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Προβλέπεται να θυμίζει σύγχρονη όπερα  σε μουσική Νίκου Κυπουργού και επειδή συμμετέχουν ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη και οι καλλίφωνοι ηθοποιοί Νάντια Κοντογεώργη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Μαρίνα Σάττι, Νίκος Καρδώνης, Ηλίας Κουνέλας κ.ά.

 

*28-29/7 «ΑΛΚΗΣΤΗ»


Αδημονούν οι «ψαγμένοι» θεατρόφιλοι για το ντεμπούτο της περιζήτητης, τολμηρής σκηνοθέτιδας της νέας γενιάς Κατερίνας Ευαγγελάτου στην Επίδαυρο. Πρωταγωνιστούν οι Μαρία Κίτσου (Άλκηστη) και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Ηρακλής) και παίζουν μαζί τους οι: Γιάννης Φέρτης (Φέρης), Κώστας Βασαρδάνης (Απόλλων), Σωτήρης Τσακομίδης (Θάνατος), Δημήτρης Παπανικολάου (Δούλος).

 

*4-5/8 «ΜΗΔΕΙΑ»


Τη συγκλονιστική τραγωδία που μετατρέπει σε τραγική ερωτευμένη και προδομένη μητροκτόνο τη Μαρία Ναυπλιώτου συμπαρουσιάζουν το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Ο Χάρης Φραγκούλης υποδύεται τον Ιάσονα με τους Θεοδώρα Τζίμου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Αλέξανδρο Μυλωνά, Γεράσιμο Γεννατά να τον πλαισιώνουν. Σκηνοθετεί η Μαριάννα Κάλμπαρη.

 

*11-12/8 «ΠΕΡΣΕΣ»

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου με σκηνοθέτη τον ανερχόμενο Αρη Μπινιάρη υπόσχεται ένα θέαμα σύνθεσης ποιητικού λόγου και μουσικοθεατρικής δράσης με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), Χάρη Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος), Νίκο Ψαρρά (Δαρείος) και Αντώνη Μυριαγκό (Ξέρξης)



 

*19/8 ΛΗΞΗ ΜΕ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ

 

Γλέντι με τσάμικα και καλαματιανά για το φινάλε με τίτλο «Εδώ είν’ αλώνι για χορό!». Η χορογράφος-σκηνοθέτης Σοφία Σπυράτου ανέλαβε την σκηνοθεσία. Τραγουδιστές, οργανοπαίκτες και χορευτές από όλη την Πελοπόννησο θα παρουσιάσουν με την επιμέλεια του μουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα, ένα ελληνικό παραδοσιακό γλέντι. Θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας.



ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

 

4-5/8 «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ΚΑΙ «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΙΒΙΕ ΠΙ

 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν Ολιβιέ Πι σκηνοθετεί μια μινιμαλιστική σκηνική ανάγνωση, για τρεις μόνο ηθοποιούς (Philippe Girard, Frédéric LeSacripan, Mireille Herbstmeyer), του «Προμηθέα Δεσμώτη» και των «Ικετίδων» του Αισχύλου.

 

30/6- 1/7 «ΜΗΔΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΝΤΖΑ

 

Ο Δημήτρης Καραντζάς επανεξετάζει με τη ματιά του άλλου φύλου το θέμα της «Μήδειας» του Ευριπίδη επιστρατεύοντας τρεις άνδρες ηθοποιούς (Γιώργος Γάλλος, Χρήστος Λούλης, Μιχάλης Σαράντης)

 

21-22/7 ΚΥΚΛΩΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΔΕΝΤΑΚΗ

Ο Παντελής Δεντάκης διερευνά τον άκρως αντρικό κόσμο στον «Κύκλωπα» του Ευριπίδη αποκλειστικά με γυναικεία διανομή (Στεφανία Γουλιώτη, Άννα Καλαϊτζίδου, Κατερίνα Λυπηρίδου).

 

7-8/8 «ΑΦΙΞΙΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΩ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

 

Πρώτη φορά σκηνοθετεί στη Μικρή Επίδαυρο η Ιώ Βουλγαράκη, με αφετηρία το δράμα της Πηνελόπης και τη Μνηστηροφονία της ομηρικής «Οδύσσειας».



 

Για την αγορά εισιτηρίων, πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, μπείτε στην ιστοσελίδα :http://greekfestival.gr. Κάποιες παραστάσεις αναμένεται να μεταφερθούν στην Πάτρα και από το Φεστιβάλ του ΟΚΠΕ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View