Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Εργατικού Κέντρου Πάτρας και ΛΑΕ για τα επεισόδια το πρωί στην πρωινή πορεία για την απεργία – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Εργατικού Κέντρου...

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Από την ένταση μεταξύ των δυνάμεων του Εργατικού Κέντρου και της ΛΑΕ χαρακτηρίστηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του 4ου Μνημονίου, που έγινε το πρωί της Τετάρτης στην Πάτρα. Πριν την έναρξη της πορείας σημειώθηκε ένταση στη συγκέντρωση του Εργατικού μεταξύ της Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Σταυρούλας Παναγοπούλου και του συνδικαλιστή της ΛΑΕ κ. Ξούλου, ο οποίος επιχειρεί να την σπρώξει, φωνάζονας "φύγε από εδώ".

Ακολούθησε ένταση και λεκτικές επιθέσεις, με την εμπλοκή κι άλλων παρευρισκόμενων και από τις δύο πλευρές.

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Πριν από λίγη ώρα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο εξέδωσε ανακοίνωση για το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί στην πορεία, με την οποία καταδικάζει τη στάση της ΛΑΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει την άνανδρη και αντισυναδελφική επίθεση σε βάρος της Προέδρου του Σταυρούλας Παναγοπούλου - Νικολάου, από στελέχη του ΜΕ.Τ.Α Αχαΐας (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ), τα οποία με πρωτοστάτη τον συνδικαλιστή Δημήτρη Ξούλο, της επιτέθηκαν με σπρωξιές και ύβρεις, κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας.

Το "έγκλημα" της Προέδρου του ΕΚΠ, ήταν ότι διαμαρτυρήθηκε (ως είχε καθήκον) για την τοποθέτηση κομματικού πανό της ΛΑΕ στην κεφαλή της πορείας των εργατικών συνδικάτων, σε μια προσπάθεια κάποιων να γίνει κομματική εκμετάλλευση (κατά την προσφιλή τακτική τους τα τελευταία χρόνια) των εργατικών αγώνων.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αγώνες των συνδικάτων και των εργαζομένων, δεν θα επιτραπεί να γίνουν προϊόν κομματικής εκμετάλλευσης και "φιγούρας" κανενός κόμματος. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και καθήκον κάθε συνδικαλιστή, η προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Οι αυταπάτες και η εκμετάλλευση της ελπίδας του Ελληνικού Λαού, έχουν ονοματεπώνυμο και οι τελευταίοι που δικαιούνται να κουνούν το δάχτυλο στα συνδικάτα, είναι όσοι τις καλλιέργησαν και όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία τους. Είναι τα ίδια πρόσωπα που όλα τα προηγούμενα χρόνια, συμπαρέσυραν απλούς πολίτες σε ακρότητες, απαξιώνοντας θεσμούς της κοινωνίας, της πολιτείας και της πολιτικής, προετοιμάζοντας το έδαφος για τον εκφασισμό σημαντικού μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και τα συνδικάτα θα προστατέψουν πάση θυσία τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους κοινωνικούς  φορείς να καταδικάσουν με τη σειρά τους αυτές τις αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες συμπεριφορές.»

Η απάντηση της ΛΑΕ

Στην ανακοίνωση απάντησε η ΛΑΕ με τα εξής:

«Η Λαϊκή Ενότητα Αχαΐας οφείλει να ενημερώσει τον λαό της Αχαΐας για τα σημερινά τεκταινόμενα κατά την απεργιακή πορεία της Πάτρας.  Η ΛΑΕ όπως έπραξε και κατά την πορεία της 1η Μάιου κάλεσε σε συγκέντρωση στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Κολοκοτρώνη, με σκοπό να κάνει ξεχωριστή πορεία από τις νεομνημονιακές και παλαιομνημονιακές δυνάμεις που ηγεμονεύουν στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Σήμερα στην Πάτρα κατά την πορεία της απεργιακής κινητοποίησης, στελέχη της ΛΑΕ δέχθηκαν επανειλημμένα απρόκλητη φραστική επίθεση και προπηλακισμούς, από την πρόεδρο (και άλλων συνοδοιπόρων της) του Εργατικού  Κέντρου Πάτρας. Αιτία της επίθεσης ήταν η άρνηση μας να ενσωματωθούμε στην πορεία που διοργάνωναν η πασόκικη διοίκηση του ΕΚΠ σε αγαστή συνεργασία με τις ΣΥΡΙΖΟΕΑΜικές δυνάμεις. Η Λαϊκή Ενότητα όπως και την προηγούμενη πορεία είχε ενημερώσει ότι θα συγκεντρωθεί στην συμβολή των παραπάνω οδών και πολύ πριν ξεκινήσει η πορεία του ΕΚΠ, θα ξεκίναγε την δική της.

Η διοίκηση του ΕΚΠ, σεσημασμένη ,γνωστή μνμηονιακή και γραφειοκρατική δύναμη, βλέποντας τον απλό εργαζόμενο που ήθελε να διαδηλώσει να γυρνά την πλάτη σε υποστηρικτές παλαιών και νέων μνημονίων και να επιλέγει τα αγωνιστικά μπλοκ της Αριστεράς πανικοβλήθηκαν. Με τις γνωστές από παλιά τραμπούκικες μεθόδους προσπάθησαν να επιβάλλουν μία ψευδή εικόνα συμπόρευσης των εργαζόμενων της πόλης με αυτούς.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑΙΚΟ ΛΑΟ, ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 18/5 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

 

νωρίτερα

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην Πάτρα για τα νέα μέτρα που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. Η συμμετοχή ήταν μαζική. Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου, του Εργατικού Κέντρου από την πλατεία Ολγας και μια τρίτη από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, όπου συμμετείχαν αντιεξουσιαστές.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το εργατικό κέντρο και στην οποία συμμετείχαν, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, συνταξιούχοι κ.α. Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων οι ομιλητές, «λέμε όχι στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, που φέρνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων».

Η δεύτερη συγκέντρωση οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ και πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου. Στην συγκέντρωση πήραν μέρος ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι κ.α.

Οι ομιλητές τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «απέναντι στη νέα επίθεση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων της κυβέρνησης και συνολικά του πολιτικού προσωπικού τους, η εργατική απάντηση θα πρέπει να τους ταρακουνήσει, για να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα και τα αντεργατικά πλάνα που σχεδιάζουν στην πλάτη μας».

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «καλούμε το λαό να είναι σε συνεχή πάλη και να διώξουμε όλα εκείνα τα ζιζάνια που θέλουν να φέρουν την διχόνοια στο λαό μας, ώστε να μην κινητοποιείται και να περνούν τα μέτρα». Μετά τις συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Επίσης, απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, όπως στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στον Πύργο και αλλού.

 

 


12.03 Προς ολοκλήρωση βαίνει η πορεία που ξεκίνησε από το παράρτημα ενώ έχει τελειώσει η πορεία του ΠΑΜΕ. Στο τέλος της πλησιάζει και η πορεία του Εργατικού Κέντρου.

11.43 Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα  λιγο πριν την έναρξη της πορείας του Εργατικού Κέντρου όταν σύμφωνα με πληροφορίες δυνάμεις που πρόσκεινται στη ΛΑΕ πέρασαν μπροστά από το πανό του Εργατικού Κέντρου.

 

11.25 Σε εξέλιξη αυτή την ώρα και η πορεία που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, στην οποία ενσωματώθηκε πορεία που ξεκίνησε από το παράρτημα. Η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ είναι στη Γούναρη, στα Δικαστήρια. Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή και εκτός από τη ρύθμιση της κυκλοφορίας λόγω των διαδηλώσεων παρακολουθεί διακριτικά άτομα poy προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και αρχικά μπήκαν σε υπό εξέλιξη πορεία, που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο, ενώ στη συνέχεια αποκόπηκαν και βρίσκονται Μαιζώνος και Πατρέως όπου και μετακίνησαν κάδους.

 

11.20 Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της πόλης, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου, όπου προηγήθηκε συγκέντρωση. Πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε πορεία από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην Κορίνθου.

 

 

ΦΩΤΟ ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ

Γενική Πανελλαδική απεργία προκήρυξε για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ  ενάντια στα μέτρα που φέρνει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και το πολυνομοσχέδιο που την επικυρώνει. Το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής αύριο Πέμπτη.

Στην Πάτρα έχουν προγραμματιστεί δυο συγκεντρώσεις και πορείες για σήμερα το πρωί .

Η μία διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις 10.30 πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Όλγας.

Η άλλη από τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου στις 10 το πρωί.

Τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσε και η ΓΣΕΒΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας, διοργανώνει συγκέντρωση στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου στις 17 Μαΐου, στις 10 το πρωί και θα επακολουθήσει πορεία.

Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει μέτρα ύψους 4,9 δισ. ευρώ μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια. Η συζήτηση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να ψηφιστούν τα μέτρα.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την ώρα που έξω από τη Βουλή δεκάδες επιστημονικοί φορείς θα διαμαρτύρονται για τους νέους φόρους που πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Κλειστός ο Δήμος της Πάτρας

Τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης έχουν ανακοινώσει οι δημοτικοί υπάλληλοι της Πάτρας, οι οποίοι όπως αναφέρουν θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.

Στο δρόμο οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς

Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς κατεβαίνουν στους δρόμους και καλούν με ανακοίνωσή τους, κάθε ελεύθερο επαγγελματία να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο ασφαλιστικό και στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.

Απέχουν οι συμβολαιογράφοι

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Δεμένα για δυο ημέρες τα πλοία

Την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τρίτης 16 Μαΐου και λήξη στις 24.00 της Τετάρτης 16 Μαΐου, έχει αποφασίσει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

Χωρίς προαστιακό την Τετάρτη

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας καθώς και ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Πάτρας, λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών υπαλλήλων στην απεργία.

Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Απεργούν οι πωλητές λαϊκών αγορών

Συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου εξήγγειλαν η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών και η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Απεργούν και οι τραπεζοϋπάλληλοι

Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει όπως ανακοίνωσε «τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις