Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πλούσιος σε κοινωνική δράση βίος της Ελμίνας Πασσά - Σε κλίμα θλίψης η κηδεία της

Ο πλούσιος σε κοινωνική δράση βίος της Ε...

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης τελέστηκε η κηδεία της Ελμίνας Πασσά, γνωστής για την κοινωνική της δράση συμπολίτισσας που εκπροσωπούσε επί χρόνια των σύλλογο των Πατρινών της Αθήνας. Η Ελμίνα Πασσά που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος  του Συλλόγου των εν Αθήναις Πατρινών . Τα τελευταία χρόνια η Ελμίνα Πασσά, είχε αποτραβηχτεί από από τις δραστηριότητες του συλλόγου μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί, ενώ η διοίκηση την είχε χρίσει δια βίου επίτιμη πρόεδρο.

Έφυγε από τη ζωή η Ελμίνα Πασσά

Συγκινητικός ήταν ο επικήδειος που εκφώνησε στην κηδεία της ο  πρόεδρος του Συλλόγου των Πατρινών της Αθήνας Θεοδόσης Γεωργίου :

«Η Ελμίνα Πασσά ήταν μια προσωπικότητα της Πάτρας, αλλά και της Αθήνας, που επί πολλά χρόνια υπηρέτησε το Σύλλογο των Πατρινών της Αθήνας με πίστη και αφοσίωση.

Η Βιλελμίνη Πασσά γεννήθηκε στα Ψηλά Αλώνια. Έφυγε νωρίς από την Πάτρα αλλά δεν σταμάτησε να αισθάνεται πέρα για πέρα Πατρινή. Η Ελμίνα Πασσά φοιτήτρια της Νομικής και με ενθάρρυνση της αλησμόνητης Γιώτας Παπαγγελούτσου και με μέντορες τον Μίμη Λάγαρη και τον Κώστα Καγκελάρη ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία πριν παντρευτεί. Την κέρδισε όμως η οικογένεια, δυστυχώς όμως η μοίρα της στέρησε πολύ νωρίς τον σύντροφό της.

Από τότε έθεσε μοναδικό σκοπό την ανατροφή του μονάκριβου παιδιού της Θάρρη, και άσκησε το επάγγελμα του Εμπορικού Αντιπροσώπου, πλέον στην Αθήνα. Συνταίριαξε τον ασκητισμό της προσωπικής της ζωής με την κοινωνικότητα. Ζεστή, αυθόρμητη και έντιμη στο βίο της δεν πρόδωσε ποτέ τις αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκε.

Με τον υπερχειλίζοντα δυναμισμό της προσέφερε απλόχερα τις μεγάλες δυνατότητές της στα κοινά μεσω του Συλλόγου των Πατρέων Πρωτευούσης «Ο Πρωτόκλητος Ανδρέας».

Σαράντα χρόνια τώρα, προσέφερε ανυπολόγιστες υπηρεσίες για το κοινό καλό. Σαράντα χρόνια γεμάτα δράση, όχι μόνο στο Σύλλογό, αλλά και σε πολλούς άλλους, αφού ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Λέσχης, του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, του Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών και άλλων οργανώσεων. Έχει τιμηθεί για το έργο της αυτό με βραβεία και τιμητικά διπλώματα.

Τον Σύλλογο Πατρέων Πρωτεούσης τον υπηρέτησε για πάνω από 18 χρόνια. Μέλος του Δ.Σ., Γενική Γραμματέας, Πρόεδρος.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τις δραστηριότητές της:

1. Οργάνωση ενημερωτικών ομιλιών με προσωπικότητες, για πάσης φύσεως θέματα.

2. Έκδοση του περιοδικού μας.

3. Μπαζάρ για φιλανθρωπικούς σκοπούς, συνεστιάσεις και δεξιώσεις, όχι μόνο για κοινωνικούς λόγους αλλά για να βοηθήσει με τις εισπράξεις διάφορες οργανώσεις, απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο.

4. Την αλησμόνητη Συναυλία στο Κολλέγιο Αθηνών με πάνω από 1500 άτομα.

5. Ψυχαγωγικές βραδιές που θυμόμαστε με γλυκιά ανάμνηση την Πάτρα μας και Καρναβαλικούς χορούς σε μεγάλα Ξενοδοχεία των Αθηνών, όπου ομολογουμένως έφερνε το άρωμα της Πάτρας στην Πρωτεύσουσα.

Όλα αυτά γίνονταν για να υπάρξει κάποιο περίσσευμα για ευπαθείς ομάδες, όπως σας είπα, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού και άλλες, που προσέβλεπαν στην Ελμίνα Πασσά και στον Σύλλογό μας σαν ένα βασικό χορηγό και την απαραίτητη γέφυρα βοηθείας στο φιλανθρωπικό τους έργο.

Το παράδειγμά της θα είναι για μας η πυξίδα που θα κινηθούμε στα χρόνια που έρχονται.

Η Ελμίνα Πασσά ήταν η προσωποποίηση του Ανθρώπου με την κυριολεξία της λέξης και η ενσάρκωση της Μάνας με την σημασία που έχει για όλους μας, η τόσο κοινή, αλλά τόσο Μεγάλη λέξη. Η Ελμίνα χτυπήθηκε και για δεύτερη φορά από τη μοίρα με την ασθένεια του μονάκριβου παιδιού της. Στάθηκε άγρυπνη και ατσάλινα δυνατή 24 ώρες την ημέρα για μήνες και χρόνια και τον ξαναγέννησε.

Παίρνοντας θάρρος από τον κύριο Θαρραλέο Πασσά και δίνοντας θάρρος στον ίδιο, κατάφερε και συνετέλεσε ώστε ο κύριος Πασσάς να είναι σήμερα υγιής ανάμεσά μας.

Η καλή της μοίρα διάλεξε να την πάρει συμβολικά την ημέρα του περισσότερου μεγάλου ρόλου της, αυτού της Μάννας.

Έφυγε η μεγάλη ΜΗΤΕΡΑ την ημέρα της μητέρας για να θυμίζει σε όλους μας ότι αυτός ο ρόλος είναι ο πιο σημαντικός στη ζωή μιας γυναίκας.

Αγαπημένε μας Θάρρη, εύχομαι ο Θεός να σου χαρίζει παρηγοριά και να ακολουθείς πάντα το παράδειγμά της.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένη μας Πρόεδρε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις