Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Δήμος της Πάτρας θέλει να «πλημμυρίσει» με κόσμο τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου – Στο Δημοτικό Συμβούλιο η κινητοποίηση κατά της ανεργίας

Ο Δήμος της Πάτρας θέλει να «πλημμυρίσει...
Βγενόπουλος Φάνης

Εισηγητής ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης

Η κινητοποίηση κατά της ανεργίας που θα γίνει από τον Δήμο της Πάτρας στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 19 Μαΐου. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 25 Ιουνίου και όπως πληροφορείται το thebest.gr, οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από την πλατεία Γεωργίου στις 7.30 το πρωί και με τα πόδια θα καταλήξουν στις 10.30 στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Το θέμα είναι πρώτο στην ημερήσιας διάταξη του Σώματος που θα συνεδριάσει στις 3 το μεσημέρι στο κτίριο Λαδόπουλου, με εισηγητή τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να «πλημμυρίσει» η γέφυρα και για το λόγο αυτό, όλο το επόμενο διάστημα θα «τρέξει» καμπάνια ενημέρωσης των Πατρινών για την κινητοποίηση, η οποία έχει στόχο τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Τα κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης τα έχει περιγράψει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση που έγινε στο Νότιο Πάρκο στις 9 Απριλίου 2017, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πορεία κατά της ανεργίας στην Αθήνα.

Κεντρικά αιτήματα είναι:

Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα.

Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας.

Έκτακτο επίδομα στήριξης των ανέργων και των απόρων που λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα, ενόψει Πάσχα.

Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.

Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του δήμου, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας.

Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό κλπ.

Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές.

Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μην στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας. Άμεσα να δοθεί ο χώρος επί της Μανιακίου από το ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία παιδικού σταθμού. Την απόδοση στο δήμο των 150 στρεμμάτων του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο που κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.

Διαχείριση του Φράγματος Πείρου - Παραπείρου από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα προσλαμβάνει προσωπικό, θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης και μπορεί να εξασφαλίσει χωρίς νέες επιβαρύνσεις, νερό με επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους.

«Είμαστε πιο έμπειροι από ποτέ. Δεν χρειάζεται να πάμε την μια στη "Σκύλλα και την άλλη στη Χάρυβδη". Υπάρχει λύση και αυτή θα τη δώσει ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι. Οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες υπάρχει. Ενωμένοι μια γροθιά μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Συνεχίζουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας», είχε πει τότε ο Κώστας Πελετίδης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις