Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ενας "Βασιλιάς Αρθούρος" ροκ σταρ - Πρώτη σε εισπράξεις στο ελληνικό box office

Ενας "Βασιλιάς Αρθούρος" ροκ σ...

Στις ΗΠΑ ωστόσο τα βρήκε κάπως σκούρα και ξεκίνησε με μόλις 15 εκατομμύρια δολάρια

Πάνω στη Γιουροβίζιον και τη ζέστη του σαββατοκύριακου έπεσε η νέα ταινία του 48χρονου Βρετανού Γκάι Ρίτσι «Βασιλιάς Αρθούρος, ο θρύλος του σπαθιού» με τον ανερχόμενο και γοητευτικό ηθοποιό Τσάρλι Χάναμ στον ομώνυμο ρόλο που έκανε πρεμιέρα στις 11 Μαΐου 2017, σε διανομή της Tanweer, και παρόλ’ αυτά ψιλοάντεξε και πλησίασε στο πρώτο 4ήμερο προβολής της τα 29.000 εισιτήρια σε περίπου 150 αίθουσες πανελλαδικά.

Προβάλλεται και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε (και σε 3d) καθώς και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη. Έτσι κατάφερε να έρθει στην 1η θέση του εγχώριου box office. Στις ΗΠΑ ωστόσο η ενδιαφέρουσα αυτή ταινία που έχει μία πιο «ροκ», μοντέρνα ματιά στον αγαπημένο μύθο των Βρετανών, του σπαθιού Εξκάλιμπερ και του Βασιλιά Αρθούρου που τα έβαλε με τον κακό και σκοτεινό, δολοπλόκο βασιλιά Βόρτιγκεν (στο ρόλο ο Τζουντ Λο) δεν κατάφερε πολλά πράγματα εμπορικά.

Το τριήμερο 12-14/5/2017 σύμφωνα με το boxofficemojo, ήρθε 3η με περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις συν άλλα περίπου 30 από τον υπόλοιπο κόσμο. Το φιλμ θα χρειαστεί να κρατηθεί όσο περισσότερο μπορεί εμπορικά προκειμένου να αποσβέσει το υψηλό του κόστος που λέγεται ότι άγγιξε τα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τσάρλι Χάναμ είναι γεγονός ότι κυριαρχεί στην οθόνη, του πάει ο ρόλος, ενώ ενισχύεται και από καλούς ηθοποιούς γύρω του όπως ο Έρικ Μπάνα αν και έχει μικρό σχετικά ρόλο, τον Έινταν Γκίλεν, τον Τζουντ Λο, τον Ντζιμόν Ουνσού, κ.α.

Πάντως μην περιμένετε μία ταινία κοντά στο ύφος των ταινιών «King Arthur» με τον Κλάιβ Όουεν και την Κίρα Νάιτλι ή το «First Knight» του 1995 όπου είχαν παίξει οι Σον Κόνερι και Ρίτσαρντ Γκιρ. Στο νέο «Βασιλιά Αρθούρο» έχει δοθεί έμφαση στο ρόλο της μαγείας, οι μάχες και τα κυνηγητά είναι αλλεπάλληλα, έχουμε πολλά φίδια, τρανταχτή ροκ μουσική με την υπογραφή του Daniel Pemberton που μένει στο αυτί του ακροατή και δημιουργεί ωραία ένταση, και φυσικά τον Τσάρλι Χάναμ. Να μην ξεχάσουμε και μία σύντομη παρουσία έκπληξη σε μία από τις πιο σημαντικές σκηνές της ταινίας, που κάνει ο Άγγλος άσος του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Τα γυρίσματα του φιλμ έγιναν στην Ουαλία.

*Την πρωτιά στο Αμερικάνικο box office κατέκτησαν και πάλι οι "Φύλακες του Γαλαξία 2" με τον Κρις Πρατ έχοντας πλέον φτάσει μία ανάσα από τα 250 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Στη χώρα μας το φιλμ σε περίπου 2 εβδομάδες προβολής έχει ξεπεράσει τα 65.000 εισιτήρια. Παίζεται στα Στερ/Odeon σε διανομή της Feelgood.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture