Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λευτέρης Αυγενάκης στο thebest.gr: «Υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα που παίρνει στα σοβαρά τον κ. Τσίπρα;»

Λευτέρης Αυγενάκης στο thebest.gr: «Υπάρ...

O Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ μιλά στο thebest.gr με αφορμή τη νέα συμφωνία

«Η συμφωνία που ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή είναι το χειρότερο και το πιο αχρείαστο μνημόνιο» τονίζει σε συνέντευξή του στο thebest.gr o Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έχει βρεθεί πάνω από τέσσερις φορές στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κόμματος. Ο κ. Αυγενάκης εκτιμά ότι  ο Αλέξης  Τσίπρας είναι ανίκανος να φέρει έστω και 1€ επένδυσης και πως «όσο πιο σύντομα απαλλαγούμε από την πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, τόσο πιο γρήγορα η Ελλάδα θα επιστρέψει στην κανονικότητα». Αναφερόμενος  στο πρόγραμμα της ΝΔ δηλώνει ότι «προτείναμε  εξαρχής ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο στηρίζεται στο τρίπτυχο λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, αποτελεσματικότερο κράτος» και πως «αποστολή μας είναι να γίνουμε η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την παρακμή».

Της Ελευθερίας Μακρυγένη

 

Πώς κρίνετε τη νέα συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών που είναι προ των πυλών, την οποία η ΝΔ δεν  θα ψηφίσει, όπως έχει ξεκαθαρίσει;

«Η Νέα Δημοκρατία, όντως, δεν θα ψηφίσει αυτή την πολύ κακή συμφωνία η οποία δεσμεύει τη χώρα μακροπρόθεσμα. Η κυβέρνηση θα έχει το βάρος του κόστους της καθυστέρησης και της αέναης λιτότητας. Στη ΝΔ πιστεύουμε σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής, με λιγότερους φόρους και δαπάνες, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. Ώστε να ανακάμψει η οικονομία και να χρηματοδοτηθούν τα πλεονάσματα από την αύξηση του πλούτου και των εισοδημάτων. Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει σε τίποτα από αυτά, δεν είναι μεταρρυθμιστής και ούτε μπορεί να γίνει, ούτε αυτός, ούτε οι συνεργάτες του.  Ο κ. Τσίπρας είναι ανίκανος να φέρει έστω και 1€ επένδυσης».


Η κυβέρνηση διατείνεται ότι βρίσκεται κοντά σε λύση για το χρέος και πώς τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν…

«Τα αντίμετρα είναι μια μεγάλη απάτη! Ο κ. Τσίπρας παίρνει λεφτά από τους Έλληνες και τους δίνει λέξεις! Για εμάς τα αντίμετρα είναι μειώσεις φόρων, δεν είναι συσσίτια. Τι λέει ο κ. Τσίπρας; «Θα στύψω τους Έλληνες και μετά θα τους δώσω συσσίτια». Δεν μπορεί το όραμα μιας κοινωνίας και ενός κοινωνικού Κράτους να είναι πώς θα ταΐζουμε τους πεινασμένους. Αυτό πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως. Δεν μπορεί να λέμε ότι θα δώσουμε συσσίτια, άμα πιάσουμε 4,5% πλεόνασμα».

Ο πρωθυπουργός  απαντώντας στην κριτική  της ΝΔ ότι η κυβέρνηση υπέγραψε ένα νέο μνημόνιο, το οποίο δεν συνοδεύεται από χρηματοδότηση, είπε πως «είναι η πρώτη φορά στα χρόνια της μνημονιακής περιπέτειας που κλείνουμε μία αξιολόγηση και δεν εφαρμόζουμε μέτρα για να πάρουμε χρήματα, αλλά παίρνουμε χρήματα και δεσμευόμαστε για την εφαρμογή των μέτρων στην επόμενη περίοδο, υπό τον όρο ότι θα έχουμε βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους». Πώς το σχολιάζετε;

 

«Υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα που παίρνει στα σοβαρά τον κ. Τσίπρα; Ο κ. Τσίπρας, επίσης λέει πως πέτυχε πλεόνασμα 43 φορές μεγαλύτερο από αυτό που του ζητούσε το Δ.Ν.Τ. και πως ήρθε η ανάπτυξη.  Τον πιστεύει κανείς; Η συμφωνία που ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή είναι το χειρότερο και το πιο αχρείαστο μνημόνιο. Είναι το τέταρτο Μνημόνιο που φέρει ξεκάθαρα την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αέναα μέτρα, όρους και επιτήρηση και κυρίως χωρίς λεφτά! Τι κέρδισε λοιπόν ο κ. Τσίπρας με το παιχνίδι των καθυστερήσεων; Τίποτα! Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δύο μνημόνια, 2% μόνιμα μέτρα για 2019 % 2020, μείον δύο συντάξεις το χρόνο, 12 δις παροχές που έγιναν 12,5 δις μέτρα. Μέτρα για τους πιο ευάλωτους: τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους».

H νέα συμφωνία θα δεσμεύει την Ελλάδα σε μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια. Τι δυνατότητες θα έχει η ΝΔ για ευελιξία και ανακούφιση όσων θα πληγούν από αυτή αν εκλεγεί κυβέρνηση;

«Κάθε πρόγραμμα εμπεριέχει ευελιξία στους στόχους και στα μέσα για την επίτευξή τους. Έτσι και τα Μνημόνια στην Ελλάδα δεν είναι οι «10 Εντολές». Εμείς προτείναμε εξαρχής ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο στηρίζεται στο τρίπτυχο λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, αποτελεσματικότερο κράτος. Προσδιορίσαμε, με απόλυτη σαφήνεια, τους φορολογικούς συντελεστές που θέλουμε να μειώσουμε, κοστολογήσαμε το ύψος αυτών των παρεμβάσεων, και, με απόλυτη ειλικρίνεια, αναφερθήκαμε στην ανάγκη να υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα περικοπής δαπανών, τα οποία προσδιορίσαμε με απόλυτη ακρίβεια. Κατά συνέπεια, το σχέδιο το οποίο προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο. Από εκεί και πέρα, θα μπορέσουμε να επαναδιαπραγματευθούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για έναν απλό λόγο: Είμαστε αξιόπιστοι, είμαστε φερέγγυοι και δεσμευόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα και όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο πρόγραμμα, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Εμείς δεν πηγαίνουμε στην Ευρώπη ούτε ως επαίτες, ούτε διεκδικώντας στόχους, οι οποίοι είναι ανέφικτοι».

Μπορεί η Ελλάδα υπό τις επικρατούσες συνθήκες να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και με ποιό τρόπο;

«Η Ελλάδα κάθε χρόνο που περνά βυθίζεται όλο και περισσότερο σε μια δίνη λιτότητας, οικονομικού μαρασμού και κοινωνικής κατάθλιψης. Όλα, απότοκα των ολέθριων πολιτικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μιας κυβέρνησης που διεξάγει πρωτοφανείς φοροεπιδρομές,με στόχο κυρίως τους ασθενέστερους, που δημιουργεί ένα υπερτροφικό δημόσιο τομέα, ελέω εξυπηρέτησης ημετέρων, μιας κυβέρνησης που εξυφαίνει μια νέα διαπλοκή επιχειρηματιών, ΜΜΕ και πολιτικών. Η xώρα δεν μπορεί να επανέλθει έτσι στον δρόμο της ανάπτυξη και της προόδου. Για τους λόγους αυτούς το αίτημά μας για πολιτική αλλαγή παραμένει επίκαιρο και πολύ ουσιαστικό. Αποστολή μας είναι να γίνουμε η Κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την παρακμή. Που θα φέρει ξανά την δυναμική ανάπτυξη. Η Κυβέρνηση που θα φέρει ξανά αισιοδοξία, περηφάνια στη χώρα και χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων».

Πότε εκτιμάται ότι τελικά θα οδηγηθούμε σε εκλογές; Η ΝΔ ζητά επανειλημμένα προσφυγή στην κάλπη. Για ποιους λόγους εκτιμάται ότι αυτό είναι προς το συμφέρον των πολιτών της;

«Κατ’ αρχάς το αίτημα για πολιτική αλλαγή δεν είναι της ΝΔ, είναι αίτημα όλων των Ελλήνων και είναι επιτακτικό. Όσο πιο σύντομα απαλλαγούμε από την πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, τόσο πιο γρήγορα η Ελλάδα θα επιστρέψει στην κανονικότητα, σε μια σταθερή πορεία οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας. Και σας λέω ότι ο κ. Τσίπρας καταρρέει υπό το βάρος της ωμής εξουσίας του, διότι έχει χάσει την ηθική και πολιτική του νομιμοποίηση, υπό το βάρος της μεγάλης απάτης που έχει ενορχηστρώσει».

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος ανά την Ελλάδα. Ποιός είναι ο στόχος; Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα;

«Η κομματική ανασυγκρότηση αποτελεί μια πολύ δύσκολη και κοπιώδη προσπάθεια η οποία όμως έχει ορατά αποτελέσματα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη από κάθε άποψη για να ανταπεξέλθει και να είστε σίγουροι, ότι όποτε γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσουμε. Η Νέα Δημοκρατία είναι διοικητικά επαρκής και με πολλή εργατικότητα όλα τα στελέχη του κόμματος, εργαζόμαστε για να διορθώνουμε συνεχώς δυσλειτουργίες, αδυναμίες και προβλήματα που συναντάμε καθημερινά. Καθημερινά αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και όλοι μαζί επιδιώκουμε να δίνουμε λύσεις. Άλλωστε πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για όλους μας. Έχω επισκεφθεί τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από τέσσερις φορές τη Δυτική Ελλάδα για διάφορους λόγους. Είμαι ικανοποιημένος από τις κομματικές και τοπικές μας οργανώσεις και προσπαθούμε σε συνεργασία με τα κομματικά όργανα να βελτιώσουμε την διεισδυτικότητα των οργανώσεών μας».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις