Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αφιέρωμα στον Λυκούργο Αγγελόπουλο από το "Πολύτροπον" του Πατρινού Παναγιώτη Ανδριόπουλου

Αφιέρωμα στον Λυκούργο Αγγελόπουλο από τ...

Με αφορμή τα 3 χρόνια από το θάνατο του

Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη του Λυκούργου Αγγελόπουλου, με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατό του, θα πραγματοποιηθεί στην Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την ερχόμενη Πέμπτη 18/5/2017. Υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο Πατρινής καταγωγής μουσικολόγος, καθηγητής θεολόγος και ιεροψάλτης Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται ακριβώς τρία (3) χρόνια από την εκδημία του αείμνηστου Λυκούργου Αγγελόπουλου (1941-2014), Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, ιδρυτή και χοράρχη της “Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας” και Πρωτοψάλτη – επί σειρά ετών – στον ιερό ναό Αγίας Ειρήνης Αιόλου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8 το βράδυ και διοργανώνεται  από το “Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον” (με υπεύθυνο τον Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλο).

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της Σωτηρίας Αδάμ (συνθέτις –μουσικολόγος) και της Στέλλας Αρκέντη (σκηνοθέτης – παραγωγός), οι οποίες είχαν συνεργαστεί με τον Λυκούργο Αγγελόπουλο για την παραγωγή συνολικά εννέα εκπομπών που μεταδόθηκαν από τον «Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής».  Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί και ένα απόσπασμα συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, όπου ο Μακαριώτατος μιλάει για τον Λυκούργο Αγγελόπουλο και το έργο του.

Επίσης, από το αρχείο του Παναγιώτη Ανδριόπουλου, θα προβληθεί ένα απόσπασμα από την μεγάλη συναυλία που πραγματοποίησε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία στην Πάτρα το 2006, στο πλαίσιο του θεσμού «Πάτρα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006», μετά από πρόσκληση του Θάνου Μικρούτσικου. Στην συναυλία αυτή η ΕΛ.ΒΥ.Χ. ερμήνευσε έργα των δύο μεγάλων της Βυζαντινής μουσικής, του Ρωμανού του Μελωδού και του Ιωάννη Κουκουζέλη.

Ο Λιβανέζος Roni Bou Saba, θεολόγος, φιλόλογος και μαθητής για ένα διάστημα του Λυκούργου Αγγελόπουλου, θα αναφερθεί στην απήχηση του έργου του στον Λίβανο.

Την παρουσίαση και την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος.

*Ο Λυκούργος Αγγελόπουλος είχε γεννηθεί το 1941 στον Πύργο της Ηλείας και έφυγε από τη ζωή στις 18 Μαΐου 2014. Εθεωρείτο κορυφαίος Έλληνας ιεροψάλτης και μουσικοδιδάσκαλος της Βυζαντινής μουσικής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture