Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Χτύπημα» στο παράνομο στοίχημα -Εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής εταιρείας

 «Χτύπημα» στο παράνομο στοίχημα -Εξάρθρ...

Στην Κέρκυρα

Μεγάλη εγκληματική εταιρεία παράνομου στοιχηματισμού εξαρθρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/5) από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας. Συνελήφθη, ειδικότερα, ένας εκ των ιδιοκτητών ιστοσελίδας που δεν είχε άδεια για στοιχηματισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4002 του 2011. Οι αστυνομικοί «έσπασαν» κωδικούς, βρήκαν και εκτύπωσαν

157.963 δελτία παικτών, ονομαστικής αξίας από 0,5 ως 452 ευρώ, τα οποία είχαν παιχτεί στην Κέρκυρα και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας από τις 3 Μαρτίου μέχρι τις 14 Μαϊου. Υπολογίζεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ότι ο τζίρος των 70 ημερών που είχε η εταιρεία ήταν 7 εκ. ευρώ, για τα οποία δεν αποδόθηκαν οι απαιτούμενοι φόροι (35%) στο ελληνικό δημόσιο, αλλά και στον ΟΠΑΠ που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της οργάνωσης στοιχήματος, μέσω των σχετικών πρακτορείων, στην Ελλάδα. Ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας υπολογίζεται στα 30 εκ. ευρώ.

Εκτός από τον εκ των ιδιοκτητών, συνελήφθησαν, ακόμη, οι υπαρχηγοί της εταιρείας, ένα ακόμη άτομο, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για άλλα 7, ενώ χειροπέδες μπήκαν και σε 5 παίκτες. Ταυτοποιούνται, επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας τα στοιχεία και άλλων παικτών, προκειμένου να βρεθούν ενώπιων ανάκρισης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή Κέρκυρας, όπου και αναμένεται να ζητήσουν τριήμερη προθεσμία για να απολογηθούν.

Η λειτουργία της ιστοσελίδας, που αφορά σε κακουργηματική δράση, καθώς σχετίζεται με δημιουργία παράνομου στοιχηματισμού, «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, διακόπηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (14/5). Ολες οι συναλλαγές μεταξύ παικτών, μπούκερ, ιδιοκτητών γίνονταν με χρήματα σε ρευστό, προκειμένου να μην αφήνονται τραπεζικά ίχνη. Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας συνεχίζεται για τη σύλληψη και άλλων υπευθύνων της εταιρείας, αλλά και για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, που έχει να κάνει με δεκάδες χιλιάδες παιγμένα δελτία και μεγάλους τζίρους μαύρου χρήματος.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις