Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

H ξεχωριστή περίπτωση του Διονύση Σιμόπουλου και τρία highlights από την χθεσινή ομιλία του στην Πάτρα

H ξεχωριστή περίπτωση του Διονύση Σιμόπο...

Από τους σημαντικότερους Έλληνες εκλαϊκευτές της επιστημονικής γνώσης για τα μυστήρια του σύμπαντος

Με ένα ακροατήριο που περιελάμβανε όλη την ηλικιακή γκάμα, από συνομηλίκους του καθηγητές και παιδικούς φίλους από τα παλιά χρόνια της Πάτρας, μέχρι νέους φοιτητές, ο Διονύσης Σιμόπουλος απέδειξε για άλλη μια φορά χθες το απόγευμα από την Πάτρα, ότι εκτός από κορυφαίος αστροφυσικός, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εκλαϊκευτές της επιστημονικής γνώσης για τα μυστήρια του σύμπαντος.

Ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος πιο γήινος από ποτέ! Μιλά στο thebest.gr για τα χρόνια της νιότης του στην Πάτρα και μας χαρίζει σπάνιες φωτογραφίες

Στο κοινό επικρατούσε αδημονία, τέτοια που θα περίμενε κανείς για έναν σταρ και όχι για έναν αστροφυσικό. Τελικά, όμως ο Διονύσης Σιμόπουλος είναι σταρ της αστροφυσικής.

Άμεσος, απλός, εύστοχος, γνώστης και εξαιρετικός ομιλητής ξέρει πώς να κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμη και του πιο άσχετου περί της φυσικής ακροατή.

Αρχικά ευχαρίστησε τον Πατρινό καθηγητή του Γιώργο Πέρπερα, «τον άνθρωπο που με έμαθε φυσική και με έκανε να την αγαπήσω» όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο βετεράνος καθηγητής, ήταν «παρών», θαύμασε από κοντά τον παλιό μαθητή του και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Ας σταθούμε σε δυο - τρία από τα πολλά και ενδιαφέροντα που ανέλυσε χθες το απόγευμα:

1.Το σύνολο του υδρογόνου που υπάρχει στο σύμπαν δημιουργήθηκε τα πρώτα τρία λεπτά της δημιουργίας του. Δηλαδή πριν 13,8 δις χρόνια. Αν σκεφθούμε ότι ο άνθρωπος αποτελείται κατά 62% από υδρογόνο, η ηλικία του καθενός μας είναι 13,8 δις χρόνια.

2.Την στιγμή που σταμάτησε η πληθωριστική διαστολή του σύμπαντος δημιουργηθήκαν παράλληλα σύμπαντα όσα η μονάδα ακολουθούμενη από 506 μηδενικά. Όχι 505, ούτε 507. 506 ακριβώς. (σ.σ. για να αποκτήσετε μια τάξη μεγέθους, το τρισεκατομμύριο είναι η μονάδα ακολουθούμενη από 12 μηδενικά).

3.Ο άνθρωπος κατά 99% αποτελείται από τα ίδια χημικά στοιχεία που αποτελούνται και τα αστέρια (υδρογόνο, άνθρακας κ.λπ.). Οπότε αν θέλετε να αγγίξετε ένα αστέρι, χαιϊδέψτε έναν αγαπημένο σας, είμαστε φτιαγμένοι από αστερόσκονη.

Την ομιλία του Διονύση Σιμόπουλου και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο thebest.gr έχετε την ευκαιρία να την διαβάσετε εδώ: Οι επιστήμονες που ...μάγεψαν με τις γνώσεις τους την Πάτρα - Ο Διονύσιος Σιμόπουλος και ο Θεοδόσης Τάσιος στο thebest.gr - ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε επίσης:

Ουρές από τους Πατρινούς για να ακούσουν τους Σιμόπουλο – Τάσιο! Μπήκαν με λίστα προτεραιότητας

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight