Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αυτοβούλως στον εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης η 40χρονη με το σπρέι και ο 18χρονος μαθητής

Πάτρα: Αυτοβούλως στον εισαγγελέα το πρω...

Ο Διευθυντής του σχολείου αφέθηκε σχεδόν αμέσως ελεύθερος ενώ σχηματίστηκε δικογραφία

Αίσθηση έχει προκαλέσει το περιστατικό με την 40χρονη γυναίκα που φέρεται να ψέκασε με σπρέι πιπεριού μαθητές με τους οποίους πιο πριν είχαν λογομαχήσει και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, της έριξαν κροτίδα και μπουγέλο με νερό.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη 1.30 το μεσημέρι της Δευτέρας 8/5/2017 στο προαύλιο λυκείου της Πάτρας, την ώρα που σχολούσαν οι μαθητές και η κατάληξη ήταν η 40χρονη, οι μαθητές, μία καθηγήτρια και ο διευθυντής να φτάσουν στο 3ο αστυνομικό τμήμα και οι 3 μαθητές να πάνε και στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η γυναίκα που σύμφωνα με πληροφορίες, διαμένει κοντά στο σχολείο, υπέβαλλε μήνυση στον 18χρονο μαθητή (και για εξύβριση) καθώς και στον 57χρονο διευθυντή του Λυκείου ενώ ο μαθητής με τη σειρά του υπέβαλλε μήνυση στην γυναίκα.

Σύμφωνα με τη νεότερη εξέλιξη κι όπως μας ενημέρωσαν από την αστυνομία, τόσο ο νεαρός μαθητής της Γ’ λυκείου όσο και η 40χρονη γυναίκα αφέθηκαν ελεύθεροι και θα κληθούν αυτοβούλως ενώπιον του εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης 10/5/2017. Ως εκ τούτου, όπως μας ενημέρωσαν από την αστυνομία, αίρεται η κράτηση τους.

Αναφορικά με τον Διευθυντή του σχολείου, τον οποίο και κατηγορεί η 40χρονη ότι δεν φρόντισε για την συγκράτηση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών, αφέθηκε ελεύθερος από την πρώτη σχεδόν στιγμή ενώ σχηματίστηκε δικογραφία που θα σταλεί στον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι το σπρέι που βρέθηκε στην κατοχή της γυναίκας, κατασχέθηκε από την αστυνομία μιας και θεωρείται παράνομο και αδίκημα η κατοχή και χρήση του.

Τέλος, το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων όπου πρόεδρος είναι η Φωτεινή Συριώτη Κυπραίου, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό όπου «και καταδικάζουν απερίφραστα  τις εν λόγω  ενέργειες της εξωσχολικής αυτής κυρίας, η οποία έστειλε ακόμα και στο Νοσοκομείο, μαθητές και Καθηγητές με κακώσεις».

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, «στηρίζουμε τους μαθητές, την Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς διότι έπραξαν τα δέοντα και διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση που προέκυψε».

Τέλος η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων σε επικοινωνία που είχε μαζί της το thebest.gr, τόνισε ότι η ευθύνη δεν ανήκει στα παιδιά που στην ηλικία που βρίσκονται μπορεί και να ξεφύγουν καθώς δεν διαθέτουν την απαραίτητη ωριμότητα, πως το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου αντιμετώπισε το περιστατικό με την πρέπουσα σοβαρότητα και όχι με ολιγωρία και πως «ως γονείς θα διεκδικήσουν προβαίνοντας σε περαιτέρω ενέργειες, από την Πολιτεία την άμεση στελέχωση των σχολείων με καταρτισμένο  προσωπικό  φύλαξης, έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες ή και χειρότερες καταστάσεις».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου για την επίθεση 40χρονης σε μαθητές με σπρέι πιπεριού


Πάτρα: 40χρονη ψέκασε με σπρέι πιπεριού τρεις μαθητές - Κατήγγειλε ότι την έβρισαν, της πέταξαν κροτίδα και την μπουγέλωσαν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις