Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα διεκδικεί ο Άγγελος Βώρος του ΟΑΕΔ Πάτρας που εξοικονόμησε 900.000 ευρώ για τον Οργανισμό

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα διεκ...

Τι λέει για τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα διεκδικεί για λογαριασμό του ΟΑΕΔ ο υπάλληλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πάτρας του Οργανισμού, Άγγελος Βώρος, ο οποίος κατάφερε να αναβαθμίσει το δίκτυο πληροφορικής και τις συνδέσεις του ΟΑΕΔ, με σκοπό, όπως λέει ο ίδιος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τον πολίτη και τη μείωση του κόστους για τον Οργανισμό, που σε ετήσια βάση φθάνει περίπου τις 900.000 ευρώ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Άγγελος Βώρος για τα συγχαρητήρια που έλαβε από τον πρωθυπουργό, είπε ότι «ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, η οποία με τιμά ιδιαίτερα, αφού ένα έργο αναγνωρίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο». Θεωρώ, συνέχισε, «ότι είναι πολύ τιμητικό και χάρηκα πάρα πολύ από αυτή την εξέλιξη». «Είναι προφανές», συνέχισε, «πως η αναγνώριση της προσπάθειας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μάς δίνει πολύ περισσότερη δύναμη και βοηθάει στο να δημιουργηθεί και ένα παράδειγμα και για άλλους συναδέλφους που θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις τους για το καλό αυτού του τόπου αλλά και να βελτιώσει ο καθένας κάποια πράγματα στο χώρο του».

Σχετικά με την πρωτοβουλία του για την αναβάθμιση του δικτύου του ΟΑΕΔ ο Άγγελος Βώρος, ο οποίος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της σχολής Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, περιγράφει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Υπήρχε μία ανάγκη να διασυνδέονται οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πιο γρήγορα, αφού ήδη είχαν φθάσει στα όριά τους, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε και τον κόσμο από τις δικές μας εφαρμογές και να συνδέονται στο διαδίκτυο με μεγάλη ταχύτητα».

«Τον Μάρτιο του 2016 υποβάλαμε δύο προτάσεις με τον ίδιο στόχο», αναφέρει και εξηγεί: «Δηλαδή, την ποιοτική αναβάθμιση των γραμμών όλων των υπηρεσιών μας και τη μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους. Η μία από αυτές το πέτυχε, αξιοποιώντας δίκτυο σύζευξις του δημόσιου τομέα. Αυτό το έργο τελείωσε τον Οκτώβριο του 2016 και αφορά τις επτά περιφερειακές διευθύνσεις και μαζί με αυτές οκτώ υπηρεσίες που συστεγάζονται, δηλαδή σύνολο 15 υπηρεσίες. Τα οφέλη προκύπτουν από αυτά που μάς δίνει δωρεάν το δημόσιο, δηλαδή με την υποδομή του σύζευξις, συνδέουμε τις υπηρεσίες μας και ταυτόχρονα μηδενίζουμε το κόστος, καταργώντας τις παλιές συνδέσεις και εξοικονομώντας περίπου 93.000 ευρώ».

Το δεύτερο έργο, σύμφωνα με τον Άγγελο Βώρο, αφορούσε στην αναβάθμιση όλων των υπόλοιπων υπηρεσιών, που φθάνουν τις 161 συνολικά.

«Αναζητήσαμε άλλες εναλλακτικές τεχνολογίες, πιο οικονομικές, για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα. Επιλέξαμε, λοιπόν, να συνδέουμε τις υπηρεσίες μας, όχι με τον παλιό τρόπο που ήταν πολύ αργός και ακριβός, αλλά με νέα οικονομικότερη τεχνολογία, η οποία είναι ποιοτική. Παράλληλα, κάναμε μετρήσεις πριν υποβάλλουμε τις προτάσεις και είδαμε, με βάση τα αποτελέσματα, ότι μπορούν να εφαρμοστούν όλες αυτές οι τεχνολογίες στο δίκτυο του ΟΑΕΔ και έτσι προχωρήσαμε. Αυτό το έργο τελείωσε φέτος τον Απρίλιο».

Όπως σημειώνει, «η τεράστια εξοικονόμηση που προκύπτει είναι από το γεγονός ότι οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε είναι αρκετά πιο οικονομικές από αυτές που χρησιμοποιούσαμε παλαιότερα, ενώ ταυτόχρονα, λόγω της εξέλιξης, μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε πιο παραγωγικά σε ένα εταιρικό δίκτυο, όπως του ΟΑΕΔ».

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε αυτό το σημείο, με την αυξημένη χρήση του διαδικτύου οι παλιές γραμμές είχαν φθάσει σε επίπεδο κορεσμού και προσθέτει:

«Μετρούσαμε, βλέπαμε το πρόβλημα από το 2011 και με διάφορες μεθόδους προσπαθούσαμε να το ξεπεράσουμε. Κάποια στιγμή, λοιπόν, έπρεπε να αυξήσουμε αυτές τις ταχύτητες και τις γραμμές. Η μία λύση ήταν να πάμε στο παλιό μοντέλο και να πληρώσουμε ακόμα περισσότερα και η άλλη ήταν να αξιοποιήσουμε αυτό έχουμε, δηλαδή ένα πολύ καλό εξοπλισμό σε επίπεδο δικτύου και το σύζευξις. Ταυτόχρονα, βρήκαμε μία νέα τεχνολογία πιο οικονομική την αξιοποιήσαμε και μπορέσαμε να κάνουμε την δουλειά μας».

Επίσης, τονίζει ότι «προσπαθήσαμε με ό,τι είχαμε, να αναβαθμίσουμε το δίκτυο, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ, χωρίς να πάρουμε νέο εξοπλισμό, αλλά με ίδια μέσα και τη συνδρομή των υπαλλήλων της πληροφορικής του Οργανισμού και συναδέλφων από όλη την χώρα».

Όπως προσθέτει, «καταφέραμε να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες με το ελάχιστο κόστος, δηλαδή, τη μετακίνηση ενός ανθρώπου για να κάνει την αναβάθμιση, ενώ ταυτόχρονα δημιουργήσαμε μία μέθοδο και έτσι η εγκατάσταση έγινε πλήρως απομακρυσμένα στο 27% των εγκαταστάσεων».

Εκτός από το γεγονός ότι το συνολικό όφελος για τον ΟΑΕΔ είναι υπολογίζεται στις περίπου 900.000 ευρώ το χρόνο, ο Άγγελος Βώρος τονίζει ότι ο ΟΑΕΔ δεν χρειάστηκε να δαπανήσει χρήματα για εκπόνηση και υλοποίηση μελέτης.

Ο Άγγελος Βώρος από τον ΟΑΕΔ Πάτρας εξοικονόμησε πάνω από 900.000 ευρώ για τον Οργανισμό

Τα συγχαρητήρια του Αλέξη Τσίπρα στον υπάλληλο του ΟΑΕΔ Πάτρας Άγγελο Βώρο

Πρώτη ενημέρωση: 13:46

AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις