Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τρεις χιλιάδες υπογραφές για να μετονομαστεί σε Κωστή Παλαμά η οδός Κορίνθου - Το Δημοτικό Συμβούλιο το είχε αποφασίσει το 1943

Τρεις χιλιάδες υπογραφές για να μετονομα...

Κατατέθηκε το αίτημα στον Δήμο Πατρέων

Το αίτημα για μετονομασία της οδού Κορίνθου σε οδό Κωστή Παλαμά, υπογεγραμμένο από περίπου 3.000 άτομα, κατέθεσε χθες στον Δήμο Πατρέων ο Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην επιστολή που κοινοποίησε στον Δήμαρχο Πατρέων, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη του "το 1943, την ημέρα του θανάτου του ποιητή, εδώ και 71 χρόνια, το τότε Δημοτικό Συμβούλιο στη μνήμη του πήρε μια ιστορική απόφαση, ο δρόμος μπροστά από το σπίτι του Ποιητή, προς Κόρινθο, να ονομαστεί οδός Κ. Παλαμά.

Σήμερα 71 χρόνια μετά δίνεται η ιστορική ευκαιρία στο σημερινό μας Δημοτικό Συμβούλιο να επικυρώσεια υτή την απόφαση που υστέρησαν τα κατοχικά στρατεύματα στην πόλη.

Δεδομένου ότι ο σημερινός δρόμος (προς Κόρινθο) αλλάζει κατεύθυνση και γίνεται είσοδος στο ιστορικό κέντρο, ο Σύλλογος Πατρινών  Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών, η Εταιρεία Λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδος και ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Μπουρδούλης, αφού έχουν προκαταθέσει την σχετική αίτησή τους, σας καταθέτουν αι τις υπογραφές των συμπολιτών σε συμπαράσταση στο ιστορικό σας έργο και απόφασή σας. Η πόλη δεν ξεχνά αυτούς που την αγαπούν".

Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καθρέπτας, Ομότιμος Καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και ο υπεύθυνος επικοινωνιας Γιάννης Λιβαθινός.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 1943


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις