Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Προβάλλεται και στην Πάτρα το αγωνιώδες θρίλερ «Άγρια όνειρα – Mean Dreams»

Προβάλλεται και στην Πάτρα το αγωνιώδες ...

Στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε - Πρωταγωνιστεί ο Μπιλ Πάξτον

Ο Aμερικανός ηθοποιός Μπιλ Πάξτον που όπως όλοι θυμόμαστε είχε παίξει και στον "Τιτανικό" του Τζέιμς Κάμερον, έφυγε από τη ζωή στα 62 του χρόνια τον περασμένο Φεβρουάριο, μία είδηση που σκόρπισε λύπη στους φαν του και στους φίλους του κινηματογράφου.

Μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις στο σινεμά εκτός από το φιλμ επιστημονικής φαντασίας «The Circle» που βγήκε 28/4 στις ΗΠΑ, είναι και στο φιλμ «Άγρια όνειρα – Mean Dreams» όπου έπαιξε πλάι στους ανερχόμενους Σοφί Νελίς και Τζος Ουίγκινς.

Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο, αγωνιώδες θρίλερ ενηλικίωσης που ξεκίνησε να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε, από την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017.

Σύνοψη

Το φιλμ «Άγρια Όνειρα» είναι η ιστορία του νεαρού Τζόνας (Τζος Ουίγκινς) και του κοριτσιού που μετακομίζει δίπλα του, Κέισι (Σοφί Νελίς), την ώρα που ξεκινούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Όταν ένας τρυφερός, νεανικός έρωτας ξεσπά μεταξύ των δύο εφήβων, ο Τζόνας θα ανακαλύψει πως η συνεχής, κατ’ οίκον κακομεταχείριση της Κέισι έχει πλέον γίνει επικίνδυνη.

Ο Τζόνας κάνει το πρώτο βήμα για την απόδρασή τους, κλέβοντας μία τσάντα που βρισκόταν στην κατοχή του διεφθαρμένου αστυνομικού, πατέρα της Κέισι, Γουέιν (Μπιλ Πάξτον), γεμάτη χρήματα που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών.

Με τα κλεμμένα μετρητά μοναδικό εφόδιο στην απόπειρά τους για μία καλύτερη ζωή, η Κέισι και ο Τζόνας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και, υπό το ανελέητο κυνήγι του Γουέιν, καλούνται να μάθουν το σκληρό τίμημα της επιβίωσης.

Η μεγάλη δύναμη της ταινίας «Άγρια Όνειρα» πηγάζει, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, από το σενάριο και, συγκεκριμένα, από το πόσο πειστικά καταπιάνεται με ευαίσθητα θέματα, όπως αυτό της πρώτης αγάπης και των ακραίων σημείων που είμαστε διατεθειμένοι να πάμε για να την προστατεύσουμε.

Παρότι πρωτοεμφανιζόμενοι, οι σεναριογράφοι Ράιαν Γκράσμπι και Κέβιν Κάφλιν έπιασαν τον παλμό μίας ηλικιακής περιόδου που είναι δύσκολο να απεικονιστεί με σαφήνεια στον κινηματογράφο.

Ο σπουδαίος και αγαπητός ηθοποιός Μπιλ Πάξτον, που μας «άφησε» τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω μετεγχειρητικών επιπλοκών, είχε ερωτευτεί το σενάριο με την πρώτη ματιά.

Όπως είχε πει, «διαβάζω πολλά σενάρια, αλλά αυτό χτύπησε μία ευαίσθητη χορδή. Ήμουν στα γυρίσματα μίας άλλης ταινίας, μόλις είχαμε ολοκληρώσει, και ρώτησα αν μπορούσα να κάτσω κάποια λεπτά στο τρέιλερ μου να διαβάσω τα σενάριο. Άρχισα τις πρώτες σελίδες και, πριν το καταλάβω, είχαν περάσει τρεις ώρες! Βγήκα έξω από το τρέιλερ και είχαν μετακινήσει τα πάντα, όλοι είχαν φύγει».

Η σκηνοθεσία είναι του Νέιθαν Μορλάντο.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Βόρειο Οντάριο του Καναδά, που αποτέλεσε την ιδανική επιλογή για τις τοποθεσίες της ταινίας: το επιβλητικό «πάλκο» για να ξετυλιχθεί η ιστορία των δύο εφήβων προς την ενηλικίωση. Η σύμπραξη του Μορλάντο με τον ταλαντούχο διευθυντή φωτογραφίας, Στιβ Κόζενς, εξασφάλισε την απόλυτα επιτυχημένη εκμετάλλευση αυτών των εικόνων.

Ο Μπιλ Πάξτον βρέθηκε πλάι στον εξαιρετικό Κολμ Φιόρε, ενώ αμφότεροι έπαιξαν διπλό ρόλο: ηθοποιοί και μέντορες για το νεανικό, πολύ ταλαντούχο πρωταγωνιστικό δίδυμο. Η Σοφί Νελίς, που ερμηνεύει την Κέισι, έχει καταφέρει να μας εντυπωσιάσει, ούσα μόλις 17 χρόνων. Στα 12 της, την πρωτοείδαμε στο προτεινόμενο για Όσκαρ φιλμ από τον Καναδά «Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ», ενώ αργότερα, συνέχισε την ανοδική της πορεία στο συγκινητικό φιλμ «Η Κλέφτρα των Βιβλίων» δίπλα στον Τζέφρι Ρας.

Ο Τζος Ουίγκινς, στον ρόλο του Τζόνας, είχε ένα ιδιαίτερα δυναμικό ντεμπούτο στο «Hellion» της Κατ Κάντλερ, μία ταινία που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Sundance στη Γιούτα, με το περιοδικό Entertainment Weekly να κάνει λόγο για τον νεαρό ηθοποιό ότι είναι «μία αποκάλυψη που θυμίζει έφηβο Λεονάρντο ντι Κάπριο».

Σκηνοθεσία: Νέιθαν Μορλάντο.

Διάρκεια: 108 λεπτά.

*H ταινία είχε συμμετάσχει και στο Φεστιβάλ των Καννών 2016 καθώς και στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture