Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κόντρα για τις 166 κεραίες κινητής τηλεφωνίας που «πνίγουν» τους Πατρινούς- "Που βρίσκονται;"

Κόντρα για τις 166 κεραίες κινητής τηλεφ...

Θα καταθέσει το χάρτη υποστηρίζει η δημοτική Αρχή

Ούτε λίγο ούτε πολλές συνολικά 166 είναι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν αυτή την ώρα στα διοικητικά όρια του Δήμου Πατρέων. Η ύπαρξή τους όμως στην πόλη προκάλεσαν μέσα στην εβδομάδα ανοικτή κόντρα μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της παράταξης ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη Γίάννη Τσιμπούκη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παύλου Στάμου.

Ο κ. Τσιμπούκης κατηγορεί τη δημοτική Αρχή ότι αποφεύγει να απαντήσει σε σχετικό του ερώτημα που έχει καταθέσει από τις 15 Μαρτίου προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την ώρα που ανανεώνει τις άδειες κεραιών όπως έπραξε με αυτές που υπάρχουν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Ωστόσο ο κ. Στάμου σε γραπτή του απάντηση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος δεν αδειοδοτεί την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών.

Ο κ. Τσιμπούκης έχει θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη δημοτική Αρχή Πελετίδη και μεταξύ άλλων ζητά να κατατεθεί λίστα με όλα τα σημεία όπου ο Δήμος έχει δώσει άδεια για την τοποθέτηση κεραιών, προκειμένου ο κόσμος να είναι ενήμερος. Ωστόσο μέχρι στιγμής, κι ενώ τα ερωτήματα πρέπει να απαντώνται εντός ενός μηνός, ο κ. Τσιμπούκης δεν έχει πάρει καμία απολύτως απάντηση.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΠ κατέθεσε το ερώτημά του με αφορμή τα έντονα παράπονα των κατοίκων της οδού Θουκυδίδου όπου έχει αδειοδοτηθεί  και λειτουργεί κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γιατί στον ίδιο χώρο έχουν τοποθετηθεί 2-3 κεραίες αυτό έχει ως συνέπεια να αυξάνεται η ένταση της ακτινοβολίας στις περιοχές που είναι πέριξ των περιοχών αυτών. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι κατά την διάρκεια της θητείας τους ανανέωσε τη σύμβαση με τις εταιρίες που είχαν κεραίες τηλεφωνίας όπως το Παμπελοποννησιακό.

Δεν είναι δυνατόν σε τέτοιους χώρος πολυσύχναστους δικούς του να δίνει άδειες. Δεν το περίμενε κανείς αυτό από τον κ. Δήμαρχο. Μπορούμε να αποτρέψουμε την τοποθέτηση κεραιών δίπλα στα σχολεία», σχολιάζει ο κ. Τσιμπούκη μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

Από την πλευρά του ο κ. Στάμος στην απάντησή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Επειδή το ψέμα και η σπέκουλα έχουν κοντά ποδάρια….
Η Δημοτική Αρχή έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/4/2017 θέμα που αφορούσε τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Από το υλικό που συγκεντρώσαμε κατά την προετοιμασία του θέματος, προέκυψε πως το ζήτημα δεν είναι απλό. Θεωρήσαμε καλύτερο να εξετάσουμε το ζήτημα ολοκληρωμένα, και να επανέλθουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για τα παραπάνω, όπως και για τον αριθμό των κεραιών που έχουν λάβει άδεια ενημερώσαμε τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών  παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένης και της ΡΑΠ στις 25/4/2017. Υπήρξε συμφωνία από όλους τους επικεφαλείς το ζήτημα να συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρωμένα. Γνωστοποιήθηκε επίσης πως ο Δήμος δεν αδειοδοτεί την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΠ, αλλά από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Ο Δήμος, μέσω της Πολεοδομίας, δίνει την έγκριση εάν το κτίριο μπορεί να «αντέξει» στατικά την κεραία.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε παρέμβαση και κατάθεση σχετικού ψηφίσματος από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την Απομάκρυνση των Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας στην Έξω Αγυιά. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους. Μάλιστα, με τη λήξη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Αντιδήμαρχος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου συμμετείχε σε συμβολική διαμαρτυρία των κατοίκων στην οδό Αυστραλίας.

Στη σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε πως εντός των ορίων  του Δήμου Πατρέων λειτουργούν 166 κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες «κληρονομήσαμε» από προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΠ μάλλον αναλογιζόταν τις 13 κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούσαν εντός των ορίων του πρώην Δήμου Ρίου, όταν ανέλαβε αντιδήμαρχος,  για τις οποίες δεν έβγαλε άχνα, ή τις κεραίες στο Κάτω Καστρίτσι και στο 54ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού που κατασκευάστηκαν στη διάρκεια της θητείας του και … δεν πρόσεξε τα στοιχεία που δόθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με χάρτη όπου θα αποτυπώνεται η θέση κάθε κεραίας που έχει τοποθετηθεί στην πόλη μας...»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις