Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ξεκινούν τα πλέι οφ της Α1 Εθνικής χάντμπολ

Ξεκινούν τα πλέι οφ της Α1 Εθνικής χάντμπολ

Σημαντικές αναμετρήσεις σήμερα

Αρχίζει σήμερα η Β΄ φάση (πλέι οφ) του πρωταθλήματος της Handball Premier με την διεξαγωγή δύο ιδιαίτερα κρίσιμων αγώνων για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων στην ειδική βαθμολογία, που οδηγούν στους τελικούς.

Ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. χρειάζεται σε τρεις αγωνιστικές μία ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους τελικούς και μία νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση και μαζί το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς.

Η ομάδα της Νέας Ιωνίας μένει εκτός τελικών μόνο με ένα σενάριο και συνδυασμούς αποτελεσμάτων: Αν χάσει και τα τρία παιχνίδια και στο τέλος των πλέι οφ υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους 21 πόντους, τότε η ομάδα της Νέας Ιωνίας θα μείνει στην 3η θέση, αφού είναι η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις, που δεν είχε στρογγυλοποιημένη διαίρεση (των βαθμών της Α΄ φάσης) με αποτέλεσμα να πάρει στην βαθμολογία της στην Β΄ φάση το +0,5.

Αυτό είναι και το πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες στα πλέι οφ.

Επίσης η «Ένωση» έχοντας εξαιρετική ψυχολογία μετά την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ που σήμανε την είσοδο στα πλέι οφ θα υποδεχθεί τον Δούκα στο γήπεδο χάντμπολ της αίθουσας «Γ. Κασιμάτης» στο ΟΑΚΑ.

Στο ίδιο γήπεδο πριν μερικές εβδομάδες νίκησε 35-30 την ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» με εξαιρετική εμφάνιση, ενώ κυριάρχησε και στο παιχνίδι του α’ γύρου στο Δαϊς με 27-21.
Αυτές οι δύο νίκες στην κανονική διάρκεια της δίνουν σοβαρό πλεονέκτημα, αφού ακόμα και σε περίπτωση ήττας αύριο, αν οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν στο τέλος των πλέι οφ, η «Ένωση» θα έχει το πάνω χέρι.

Ο Δούκας έκανε από την πλευρά του το καθήκον του, επικρατώντας του Πανελληνίου και εξασφάλισε την συμμετοχή του στα πλέι οφ για 9η φορά τα τελευταία 12 χρόνια.
Θα επιδιώξει δε να συμμετέχει στους τελικούς για πρώτη φορά μετά το 2008, όταν και επικράτησε με 2-0 νίκες του ΓΑΣ Κιλκίς, κατακτώντας τον τίτλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάντμπολ: Η Ακαδημία των σπορ κέρδισε το Σεριφάτο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports