Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Bόλεϊ: Ισοφάρισε τους τελικούς ο ΠΑΟΚ - Νίκησε τον Ολυμπιακό

Bόλεϊ: Ισοφάρισε τους τελικούς ο ΠΑΟΚ - ...

Στον δεύτερο τελικό

Το ξέσπασμα του ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό έμελλε να γίνει στον 2ο τελικό των πλέι οφ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάσα Στάροβιτς που έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τον δικέφαλο, ηγέτη τον Θάνο Τερζή και τους Σαφράνοβιτς, Ντάντε να αγγίζουν το τέλειο ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 τον Ολυμπιακό και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών.

Το τρίτο ραντεβού των δύο ομάδων έχει προγραμματιστεί την Πρωτομαγιά στο «Μελίνα Μερκούρη» (19.00) και όπως ήρθαν τα πράγματα θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις τελικοί καθώς ο τίτλος θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Ο ΠΑΟΚ είχε αποτελεσματικό σερβίς που έβγαλε νοκ άουτ τον Τσούπκοβιτς και οδήγησε σε λάθη ανάπτυξης και τον Αγκάμεζ στο οργανωμένο μπλοκ του δικεφάλου. Πολύ καλή εμφάνιση και από τους Ανδρεάδη, Τακουρίδη που έβγαλαν καθορισιτκά μπλοκ και έσπασαν πολλές μπάλες δίνοντας την ευκαιρία για κόντρα επιθέσεις.

Εκρηκτικό ξεκίνημα έκανε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα και με άριστη τακτική στο σερβίς κατάφερε να σημαδέψει τον Τσούπκοβιτς και να χαλάσει την υποδοχή του Ολυμπιακού. Από το 2-2 έγινε σερί 5-0 με τα σερβίς του Αμαράλ Ντάντε και ο ΠΑΟΚ πήρε γερή τόνωση και στο σκορ και στην ψυχολογία.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά στον πόντο όταν ο Αγκάμεζ πίεσε στο σερβίς και έτσι ο Κόστα μείωσε σε 12-10 και ο Κολομβιανός με άσσο έφερε το 12-11. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Στάροβιτς να πάει στη θέση του σερβίς. Ο Σέρβος διαγώνιος του ΠΑΟΚ πήρε άσσο και χάλασε την υποδοχή του Ολυμπιακού ο οποίος έβγαινε πάνω σε οργανωμένο μπλοκ.

Ο Τσούπκοβιτς έκανε ένα λάθος και δέχτηκε ένα μπλοκ από τον Ανδρεάδη, ενώ με τριπλό μπλοκ στον Αγκάμεζ έγινε το σερί 5-0 για το 17-11. Κάπου εκεί κρίθηκε το σετ και μέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ άνοιξε τη διαφορά στο +9 (25-16).

Καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το 2ο σετ καθώς από τα μισά και μετά ο ΠΑΟΚ ξαναβρήκε ρυθμό στο σερβίς και πίεσε την υποδοχή του Ολυμπιακού. Στο 9-9 με σερί 3-0 από Σαφράνοβιτς και μπλοκ Ανδρεάδη ο δικέφαλος ξέφυγε 12-9. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση με δικό του σερί 3-0 για το 12-12.

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε 15-14 και 17-16 για τελευταία φορά καθώς ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την υποδοχή του, ο Τερζής έπαιξε τους κεντρικούς τους και επιπλέον έβγαλε καθοριστικές άμυνες που γύρισαν σε δύο καθοριστικές κόντρα επιθέσεις κάνοντας το 21-18.

Ο Ολυμπιακός μείωσε με τον Κοκκινάκη αλλά με σερί 3-0 με δύο επιθέσεις του Στάροβιτς και ένα λάθος του Τσούπκοβιτς ο ΠΑΟΚ έκανε το 25-20 και το 2-0 σετ.

Μεγάλη μάχη έγινε στο 3ο σετ όπου ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Φράγκου στη θέση του Τσούπκοβιτς βελτίωσε την υποδοχή του, ο Φιλίποφ ξεκίνησε βασικός αντί του Στιβαχτή και με σερί 3-0 ο Ολυμπιακός προσπέρασε 12-11.

Ακολουθησαν μεγάλες μάχες στο φιλέ με τον Ντάντε και τον Σαφράνοβιτς να κερδίζουν καθοριστικούς πόντους.

Ακολούθησαν συνεχείς εναλλαγές στο σκορ με τον Ολυμπιακός να προσπερνάει και με 20-18 με δύο μπλοκ πάνω σε Σαφράνοβιτς και Τακουρίδη από τους Φράγκο και Κόστα. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 3-0 από δύο εξαιρετικές προσπάθειες του Σαφράνοβιτς και ένα μπλοκ του Τακουρίδη.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε ματς μπολ με το άουτ σερβίς του Φράγκου, αλλά και ο Ντάντε σέρβιρε στο φιλέ (24-24).

Η σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με τον πρώτο χρόνο του Ανδρέα Ανδρεάδη και το μπλοκ του Τερζή στον Κοκκινάκη. Η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες αλλά και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο PAOK Sports Arena.

Τα σετ: 25-16, 25-20, 26-24.

ΠΑΟΚ (Ελγκέτα): Τερζής, 2 (1/2 επ, 1 μπλοκ), Στάροβιτς 18 (14/28 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (4/6 επ, 2 μπλοκ), Τακουρίδης 8 (6/8 επ, 2 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 6 (5/15 επ, 1 άσσος, 65% υπ - 35% άριστες), Ντάντε 10 (9/15 επ, 1 άσσος,  67% υπ - 44% άριστες)/  Γκαράς (λ, 56% υπ - 33% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Σωτηρίου, Σμαραγδής

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόσκαν): Σουλτανόπουλος 1 (1/3 επ), Στιβαχτής 1 (0/2 επ, 1 μπλοκ), Κοκκινάκης 10 (9/15 επ, 1 μπλοκ, 67% υπ 39% άριστες), Κόστα 5 (5/6 επ), Αγκάμεζ 14 (10/32 επ, 4 άσσοι), Τσούπκοβιτς 4 (4/14 επ, 14% υπ - 7% άριστες) / Στεφάνου (λ, 62% υπ - 62% άριστες), Νταφ 7 (4/4 επ, 3 μπλοκ), Φιλίποφ, Φράγκος 2 (1/5 επ, 1 μπλοκ, Ρουμελιωτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παναχαϊκή: Παραίτηση Γερόλυμου λόγω ..."πράσινης" φανέλας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports