Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ από την εκδήλωση για το βιβλίο «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας»

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ από την ε...

Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο «Astir» την Τετάρτη 26/4/2017

"Γεύση από..ζάχαρη και κανέλα" είχε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας» στο ξενοδοχείο «Astir» της Πάτρας. Το βιβλίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου που συντόνισε την όμορφη εκδήλωση που έγινε την περασμένη Τετάρτη στις 19.30 το απόγευμα, διαθέτει ένα «άγγιγμα ψυχής». Είναι ένα βιβλίο τρυφερό, γεμάτο νοσταλγία.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας «Δανιηλίς» και ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών.

Το παιδικό παραμύθι της Καλλιόπης Γιαννάκου «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας» που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και νήσων, μέσα από τις σελίδες του μεταφέρει στα παιδιά τις παραδόσεις της Ελληνικής οικογένειας, αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς που υπήρχαν στις παραδοσιακές οικογένειες και προτάσσει τη σημασία της διατήρησής τους.

Το συγκεκριμένο παραμύθι έχει ηθικά διδάγματα, τα οποία απορρέουν μέσα από τον τρόπο επικοινωνίας της γιαγιάς με τις εγγονές της, αλλά και όλων των υπολοίπων μελών τη οικογένειας μεταξύ τους. Διδάσκει στα παιδιά, σεβασμό και αγάπη προς τους μεγαλύτερους, σεβασμό και αγάπη μεταξύ τους, αλλά και την ανάγκη να βάζουμε στόχους στη ζωή μας και να παλεύουμε για να τους πετύχουμε. Επίσης διδάσκει εγκράτεια στις προκλήσεις της ζωής και σεβασμό στους αδυνάτους. (Όχι στο BULLYING).

Για τη σημασία που έχει το παιδικό παραμύθι στην ανάπτυξη του παιδιού μίλησε ο γνωστός δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν, φίλος και συνεργάτης της Νατάσας Ράγιου από τα χρόνια της ΕΡΤ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η παρέμβαση- ομιλία του φιλολόγου- διδάκτορα της εκπαίδευσης, Δρ. Πολύβιου Ν. Προδρόμου, με θέμα τον εκφοβισμό των παιδιών στα σχολεία και στην κοινωνία που ολοένα αυξάνεται και το πώς η οικογένεια μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του φαινόμενου η οποία μάλιστα προκάλεσε παρεμβάσεις και έντονο διάλογο από το κοινό της εκδήλωσης.

Τα 2ο μέρος του βιβλίου είναι χρηστικό. Παρουσιάζονται περίπου 40 συνταγές φαγητών και γλυκών που αρέσουν στα παιδιά. Είναι αναλυτικές συνταγές για το πώς μπορούν μικροί και μεγάλοι, να φτιάξουν τα αγαπημένα τους φαγητά και τα γλυκά που λαχταρούν.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο παραμύθι της Καλλιόπης Γιαννάκου έχει γίνει και παιδική θεατρική παράσταση που παίζεται σε σκηνές της Αθήνας.

Οι φωτό είναι της Φαύστας Φρατζή.

Το βίντεο είναι από το Ioniantv.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight