Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το «Based on a True Story» του Ρομάν Πολάνσκι στις νέες ταινίες που προστέθηκαν στο 70ο Φεστιβάλ Καννών

Το «Based on a True Story» του Ρομάν Πολ...

Θα παιχθεί το φιλμ εκτός συναγωνισμού

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις για το 70ό επετειακό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος του επίσημου προγράμματός του αλλά και των παράλληλων τμημάτων, να έχει ήδη γνωστοποιηθεί ωστόσο οι διοργανωτές των Καννών πρόσθεσαν μερικούς επιπλέον τίτλους στο πρόγραμμα τους, που ομολογουμένως έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Από τους καινούργιους τίτλους που ανακοινώθηκαν, όπως γράφει το σάιτ flix.gr, ξεχωρίζει φυσικά η νέα δημιουργία του Ρομάν Πολάνσκι, με τίτλο «Based on a True Story», η οποία θα προβληθεί στις Κάννες εκτός συναγωνισμού. Πρόκειται για την πρώτη ταινία του πολυσυζητημένου σκηνοθέτη μετά την «Αφροδίτη με τη Γούνα» του 2013.

Είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ βασισμένο στο βραβευμένο best-seller μυθιστόρημα της Ντελφίν ντε Βιγκάν, «D’après une Histoire Vraie», και περιστρέφεται γύρω από μια συγγραφέα η οποία μετά την έκδοση του τελευταίου της βιβλίου βρίσκεται μπλεγμένη με μια εμμονοληπτική αναγνώστριά της. Ο ίδιος ο Πολάνσκι και ο Γάλλος Ολιβιέ Ασαγιάς συνυπογράφουν τη σεναριακή διασκευή του βιβλίου ενώ πρωταγωνιστούν οι Εμανουέλ Σενιέ, Εύα Γκριν και Βενσάν Περέζ.

Μοναδική νέα προσθήκη στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα είναι το φιλμ «The Square», καινούργια ταινία του Ρούμπεν Εστλουντ, ο οποίος είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις πριν από τρία χρόνια με την εξαιρετική «Ανωτέρα Βία». Εκείνη η ταινία είχε επίσης κάνει πρεμιέρα στις Κάννες, στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα», όμως τώρα ο Σουηδός σκηνοθέτης διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα με ένα φιλμ που εκτυλίσσεται σε ένα διάσημο μουσείο, με φόντο τον κόσμο της τέχνης και επίκεντρο μια αμφιλεγόμενη εικαστική εγκατάσταση. Η ταινία αποτελεί το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Εστλουντ και παίζουν οι Ελίζαμπεθ Μος και Ντομινίκ Γουέστ.

Στις νέες συμμετοχές που ανακοινώθηκαν, υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για την ελληνική συμπαραγωγή «Djam» του Τονί Γκάτλιφ, με πρωταγωνίστρια τη Δάφνη Πατακιά, (κάτω φωτ.), γυρίσματα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Λέσβο, και πηγή έμπνευσης τη ρεμπέτικη μουσική. Στην παραγωγή της ταινίας συμμετέχουν η Blonde και η Φένια Κοσοβίτσα ενώ η ταινία όπως αναφέρει το flix.gr, θα προβληθεί σε μια ειδική εκδήλωση στην παραλία της Κρουαζέτ στις Κάννες, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

*Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει επίσης ένα αφιέρωμα στον Γάλλο σκηνοθέτη Αντρέ Τεσινέ, παρουσιάζοντας την τελευταία του δημιουργία, «Nos Années Folles».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture