Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρατούμενοι διαβάζουν μέσα στις φυλακές Αγ. Στεφάνου Πάτρας, για να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις!

Κρατούμενοι διαβάζουν μέσα στις φυλακές ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ο πατρινός εκπαιδευτικός ξένων γλωσσών Κ. Πανάρετος δήλωσε εντυπωσιασμένος

Το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας που στεγάζεται στις φυλάκές Αγ. Στεφάνου επισκέφθηκε μετά από σχετική πρόσκληση ο εκπαιδευτικός ξένων γλωσσών Κίμωνας Πανάρετος, ο οποίος μίλησε στο thebest.gr για όσα είδε και έζησε τις λίγες ώρες που βρέθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο κ. Πανάρετος εντυπωσιάστηκε τόσο πόλύ που ανάρτησε άρθρο αποκλειστικά για όσα βίωσε με τους κρατούμενους-μαθητές στους οποίους κλήθηκε να κάνει μάθημα μαζί με την μόνιμη συνάδελφό του, στην εκμάθηση αγγλικών.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάποιοι από το 2ο ΣΔΕ ενδιαφέρονται να διαβάσουν για να δώσουν και πανελλήνιες εξετάσεις!

Το αποτέλεσμα της δημιουργίας μιας αυτόνομης πλέον δομής εκπαίδευσης στις φυλακές Αγ. Στεφάνου, φαίνεται πως είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα για τους κρατούμενους. Οι οποίοι αν και επιτυγχάνουν μείωση των ποινών τους, ακόμη και πληρωμή, συμμετέχοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία ως μαθητές, φαίνονται να το κάνουν με ενθουσιασμό που αφορά στη δουλειά που γίνεται και όσα νέα πράγματα μαθαίνουν. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η ομαλή κοινωνική και οικογενειακή επανένταξη του κρατούμενου και κατά συνέπεια μειώνονται οι πιθανότητες υποτροπής, δηλ. υλοποιείται η αληθινή αντεγκληματική πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς είναι να σπουδάζεις ολομόναχος στις φυλακές του «Αγίου Στεφάνου» της Πάτρας; Ο αγώνας των κρατούμενων – μαθητών του Λυκείου που αυτή την περίοδο δίνουν προαγωγικές εξετάσεις

Η αυτονόμηση  του σχολείου, το καθιστά διοικητικά και οικονομικά αυτοτελές, σε επίπεδο διοικητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού, αλλά και σε επίπεδο υλικών μέσων, απαραίτητων για την περεταίρω ανάπτυξή του, προς όφελος των εκπαιδευομένων. Ως αυτόνομο, το ΣΔΕ Φυλακών, προσπαθεί να πολλαπλασιάσει την ιδιαίτερη εκπαιδευτική, ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις