Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΙΝΕΜΑ ΔΡΑΣΗΣ: "ΜΕΡΑ ΗΡΩΩΝ" ΚΑΙ "ΔΙΠΛΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ" ΣΤΑ ODEON ΤΗΣ VESO

ΣΙΝΕΜΑ ΔΡΑΣΗΣ: "ΜΕΡΑ ΗΡΩΩΝ" ΚΑ...

Σιγκούρνι Γουίβερ αλλά και βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης

Η περιπέτεια «Διπλή Εκδίκηση - The Assignment» με την Σιγκούρνι Γουίβερ και η περιπέτεια «Μέρα των Ηρώων» που αναφέρεται στο αληθινό περιστατικό της βομβιστικής επίθεσης στο μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, ξεκίνησαν να προβάλλονται από την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε.

Το φιλμ «Διπλή Εκδίκηση» είναι Γαλλοκαναδικό σε σκηνοθεσία του βετράνου δημιουργού Γουόλτερ Χιλ και παίζουν η Μισέλ Ροντρίγκεζ, η Σιγκούρνι Γουίβερ των φιλμ «Άλιεν», «Επικίνδυνα χρόνια» και «Γορίλες στην ομίχλη», και ο Τόνι Σαλούμπ.

Η ταινία διανομής από την Odeon έχει ένα ενδιαφέρον στόρι.

Ξυπνώντας σε ένα άθλιο ξενοδοχείο και διαπιστώνοντας πως έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, ένας επαγγελματίας δολοφόνος αναζητά τους υπεύθυνους. Υπεύθυνη για την συγκεκριμένη πράξη είναι μία πλαστική χειρούργος – ρόλο που ενσαρκώνει η Σιγκούρνι Γουίβερ, η οποία είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια παίζει όλο και πιο αραιά στο σινεμά.

Η Μισέλ Ροντρίγκεζ που παίζει και στους «Μαχητές των δρόμων 8» (προβάλλεται επίσης στα Στερ/Odeon) εμφανίζεται στη «Διπλή εκδίκηση» και ως μουσάτος, βαρύς κι ασήκωτος killer!

Εκτός από τη «Διπλή εκδίκηση», έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα και στην Πάτρα σε διανομή Σπέντζος Φιλμ, η περιπέτεια «Patriots Day» του Πίτερ Μπεργκ, του φετινού “Deepwater Horizon». Το φιλμ δραματοποιεί τη βομβιστική ενέργεια που σκόρπισε τον τρόμο στον Μαραθώνιο της Βοστόνης τον Απρίλιο του 2013 και το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι Αρχές για τη σύλληψη των δύο υπεύθυνων που ήταν δύο αδέλφια με καταγωγή από το Κιργιστάν.

Στην τρίτη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Πίτερ Μπεργκ μετά τα «Ο μόνος επιζών» και «Deepwater horizon», ο 46χρονος σταρ Μαρκ Γουόλμπεργκ υποδύεται τον αξιωματικό της αστυνομίας που πρωτοστάτησε στον εντοπισμό τους σε συνεργασία με το FBI και έναν βετεράνο συνάδελφό του από γειτονική πόλη.

Και, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, για μια ακόμη φορά, προσωποποιεί την αφοσίωση, το θάρρος και τον ηρωισμό του Αμερικανού «στρατιώτη», σχήμα πάγιο στο μάτσο σινεμά του Μπεργκ, ο οποίος, πάντως, μοιάζει εδώ να χαμηλώνει κάπως τους τόνους της αντιδραστικότητάς του προς χάριν ενός θεάματος ακριβούς σε ρεαλισμό  και έστω στοιχειωδώς δουλεμένου στους χαρακτήρες των «κακών». Για μία εντυπωσιακή περιπέτεια έκανε λόγο ο Γιάννης Ζουμπουλάκης στον Βήμα fm ενώ ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος στον Alpha τόνισε ότι ο Μπεργκ είναι ένας κινηματογραφιστής Ρεπουμπλικανός όσον αφορά στα πολιτικά του πιστεύω που γυρίζει ταινίες με έντονο συχνά το πατριωτικό στοιχείο.

Ο Μπεργκ πάντως έχει υμνηθεί από Αμερικανικά έντυπα όπως το Vanity Fair ότι είναι ένας σκηνοθέτης στην κυριολεξία “man on fire» με την ένταση, την φωτιά και τις εκρήξεις να κυριαρχούν στις ταινίες του. Τον έχουμε δει και ως ηθοποιό όπως πριν περίπου 10 χρόνια στο «Λέοντες αντί αμνών» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture