Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εμπιστεύεται πλέον κάποιος μια κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας;

Εμπιστεύεται πλέον κάποιος μια κυβέρνηση...

Της Έφης Γιαννιά

Παρακολουθώντας κανείς τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Αντένα και στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, διερωτάται εάν υπάρχει έστω και μια Ελληνίδα ή ένας Έλληνας που να πιστεύει πλέον, έστω και λίγο, τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

Είναι προφανές ότι ο ίδιος έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας έναντι των πολιτών, με τη συστηματική ανακολουθία λόγων και έργων στην οποία επιδίδεται απροκάλυπτα, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.

Πέραν των άλλων πομπωδών διακηρύξεων του, όπως η περιβόητη υπόσχεση περί της κατάργησης του μνημονίου με ένα νόμο και με ένα άρθρο, είναι αυτός ο ίδιος που μας έλεγε ότι δεν επρόκειτο να είναι πρωθυπουργός παντός καιρού.

Και τώρα, στρέφοντας χωρίς ενδοιασμό την πλάτη του στις ψεύτικες εξαγγελίες του (με τις οποίες ξεγέλασε τον ελληνικό λαό) υπογράφει και ξεπουλάει τα πάντα, στην απεγνωσμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία.

Δεν ξεχνάμε ότι μόλις πρόσφατα έλεγε ότι η συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα έκλεινε χωρίς να ληφθούν μέτρα, ούτε ενός ευρώ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ήδη  συναινέσει στη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, ακόμη και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, φέρνοντας ένα δυσβάστακτο λογαριασμό, αποτέλεσμα της αναποτελεματικότητάς της.

Έρχεται, λοιπόν, τώρα ο πρωθυπουργός και μας λέει ότι τα μέτρα ναι μεν θα ψηφιστούν τώρα και χωρίς προϋποθέσεις, αλλά θα εφαρμοστούν μόνο εάν το 2018 εξασφαλιστεί μια ελάφρυνση του χρέους!

«Θα ψηφίσουμε τα μέτρα για να πάρουμε λύση για το χρέος. Και μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω μέτρα αν δεν τηρείται η συμφωνία. Το έχω ξανακάνει»», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσπαθούμε να θυμηθούμε πότε ακριβώς συνέβη αυτό.

Αυτό όμως που μας έρχεται στο νου, είναι τι συνέβη το δραματικό καλοκαίρι του 2015, με τη διεξαγωγή και του έωλου δημοψηφίσματος, που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.

Όπως και επί των ημερών ποιας κυβέρνησης έκλεισαν οι τράπεζες κι επιβλήθηκαν τα capital controls.

"Είπα, ξείπα",  δηλαδή μας λέει και απορεί κανείς ειλικρινά, ποια ή ποιος πιστεύει πια έναν πρωθυπουργό που κάνει τα ακριβώς αντίθετα απ’ αυτά που λέει και υπόσχεται, έχοντας οδηγήσει τη χώρα στο σημερινό τέλμα, παρατείνοντας μάλιστα τη μνημονιακή περίοδο και υπογράφοντας μέτρα που δεσμεύουν μια άλλη κυβέρνηση μετά το 2019;

Μάλλον, θα διαφεύγει στον κ. Πρωθυπουργό όπως φαίνεται, η ρήση του Αβραάμ Λίνκολν: «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις