Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ: ΣΠΕΥΣΤΕ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ (ΑΠΟ 24/5), ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΒΙΝΙΟΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ: ΣΠΕΥΣΤΕ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η ζωή ως … εσωτερική ανασκαφή

Αδημονούμε για το καινούριο χορογραφικό θέαμα «Τhe Great Tamer» του κορυφαίου εικονοκλάστη δημιουργού του ελληνικού χοροθεάτρου Δημήτρη Παπαιωάννου. Ο αλησμόνητος «τελετάρχης» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ιδρυτής της περίφημης ομάδας εδάφους, σκηνοθέτης, ζωγράφος και επιμελητής εκθέσεων ξαναδίνει ραντεβού με το ελληνικό κοινό από τις 24 Μαίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Αθήνας. Η νέα του παράσταση προμηνύεται ως ονειρικό και συμβολικό τσίρκο του παραλόγου και των ψευδαισθήσεων.

 

Με τη συμμετοχή 11 συντελεστών επί σκηνής, το έργο καταπιάνεται με το ερώτημα κατά πόσο η ανθρώπινη ζωή μπορεί να ιδωθεί ως ένα εξερευνητικό ταξίδι, ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, μια εσωτερική ανασκαφή που υπόσχεται να φέρει στην επιφάνεια βαθύτερα νοήματα.

Τα ανθρώπινα σώματα μετατρέπονται σε πεδία μάχης, αλληλεπιδρούν με πρώτες ύλες και μετασχηματίζονται σε υβριδικές μορφές, με σκοπό τη δημιουργία οπτικών ψευδαισθήσεων. Ο Δημήτρης Παπαιωάννου ενσωματώνει με περιπαικτική διάθεση αναφορές από την Ιστορία της Τέχνης, ποικίλες εκφραστικές και παραστασιακές πρακτικές, αλλά και ερωτήματα γύρω από την καταγωγή μας. Αποσκοπεί στην απόλυτη απλότητα της εμφάνισης, που δεν είναι όμως διόλου απλή στην υλοποίησή της. Πρόθεσή του είναι να αναδείξει την ιερότητα που ενυπάρχει σε καθετί πεζό και άχαρο.

Θυμίζουμε πως το  2015, ο διεθνούς φήμης Έλληνας δημιουργός βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της προσοχής της Ευρώπης, υπογράφοντας την τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Η υψηλή αισθητική της τελετής έναρξης του Μπακού τού απέφερε μάλιστα 6 υποψηφιότητες στα βραβεία Emmy.

 

 

*Η προπώληση των εισιτηρίων  για την περίοδο 24/5 ως 11/6 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης έχει ξεκινήσει. Μετά  την ολοκλήρωση των παραστάσεων, η παραγωγή θα ταξιδέψει στο ονομαστό Φεστιβάλ της Αβινιόν από 19-ως 26 Ιουλίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View