Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Χειμαρρώδης ο Μίμης Ανδρουλάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του στην Πάτρα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Χειμαρρώδης ο Μίμης Ανδρουλάκης στην παρ...

Δήλωσε με νόημα πως «θα έρθει η κατάλληλη στιγμή που μιλήσουμε για όσα έχουν γίνει»

Ο Μίμης Ανδρουλάκης βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Πάτρα για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Δύο μόνο δάκρυα», στην κατάμεστη αίθουσα του King George Hall, ενώπιον ενός άκρως πολιτικοποιημένου κοινού. Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση δε περιστράφηκε μόνο από το νέο και το προηγούμενο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη, αλλά γρήγορα πήγε στην τρέχουσα πολιτική.

Αν και ο πρώην βουλευτής δήλωσε με νόημα πως «θα έρθει η κατάλληλη στιγμή που μιλήσουμε για όσα έχουν γίνει», δεν απέφυγε τον «πειρασμό» να σχολιάσει τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Αλέξης Τσίπρας, Γιάνης Βαρουφάκης, Γιώργος Πααπανδρέου ήταν μόνο κάποια από τα πρόσωπα στα οποία αναφέρθηκε.

Μάλιστα, προϊδέασε για το νέο βιβλίο, που ήδη έχει ξεκινήσει, αναφέροντας πως είναι αφιερωμένο τη ζωή ενός σημαντικού Έλληνα που βρίσκεται εν ζωή και που υπήρξε "μάλλον αγνώμων" προς την Πάτρα.

Η παρουσίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00 ενώ από νωρίς η αίθουσα γέμισε με κόσμο που ήθελε να τον δει και να τον ακούσει από κοντά.

Όπως ακούστηκε, στο βιβλίο αποκαλύπτονται και άγνωστες στιγμές της ιστορίας όπως η  ολονύκτια συνάντηση του Άρη Βελουχιώτη, λίγο πριν από το τραγικό του τέλος, με τον συντοπίτη του Ηλία Τσιριμώκο, συναγωνιστή στην ηγεσία του ΕΑΜ. Αποκαλύπτονται νέες απόκρυφες πλευρές των εμφυλίων διχασμών. Επίσης αποκαλύπτεται και όλη η αλήθεια για την απίθανη εμπλοκή επιφανών Ελλήνων στην περιπέτεια του Βέρντι με την «Αΐντα» εν μέσω μιας μεγάλης χρεοκοπίας.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης και ο πρώην Νομάρχης Αχαΐας Στάθης Αθανασόπουλος Σερέτης. Με τον Μίμη Ανδρουλάκη συνομίλησε ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Πέτρος Ψωμάς ενώ στη συζήτηση συμμετείχε έντονα και το κοινό.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το βιβλιοπωλείο Discover your Way και τις εκδόσεις Πατάκη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Διαβάστε επίσης:

Μ. Ανδρουλάκης στο thebest.gr: "Η Πάτρα έχει πνευματική παράδοση και υπάρχει πάντα στα βιβλία μου"

*πρώτη ενημέρωση 26/4/2017

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture