Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Η χώρα φέτος θα ζήσει εποχές παρουσίας τουριστών που δεν τις έχει ζήσει»

«Η χώρα φέτος θα ζήσει εποχές παρουσίας ...

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 5 έως τις 7 Μαΐου, η έκθεση για το επαγγελματικό yachting (γιότινγκ) στην Ελλάδα, το 16ο East Med Yacht Show. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και των προέδρων της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνη Στελλιάτου και του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών, Γιώργου Κολλίντζα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η έκθεση- θεσμός διοργανώνεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τoν Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών 'Ανευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τον σύντομο χαιρετισμό του παρατήρησε πως η Ελλάδα δεν αξιοποίησε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει σε ό,τι αφορά το φυσικό και εξαιρετικό περιβάλλον της ελληνικής θάλασσας και σημείωσε: «Μια χώρα που είναι 97η σε έκταση παγκοσμίως, είναι όμως 11η σε ακτογραμμές. Μια χώρα που είναι πρώτη, σε αριθμό στην Ευρώπη, κατοικούμενων νησιών. Μια χώρα που πρωταγωνιστεί σε ποιότητα παραλιών σε όλη τη νότια Ευρώπη».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας: «Πιστεύω ότι αυτή τη φορά γίνεται μια συλλογική προσπάθεια γιατί όλοι οι θεσμοί διαθέτουν τη διάθεση να συνηγορήσουν για να συμβάλουν ο καθένας από τη μεριά του. Θέλουμε η ναυτιλία από τον τομέα της εκπαίδευσης, μέχρι την ακτοπολοία, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τη λιμενική βιομηχανία, τη νησιωτική πολιτική, την κρουαζιέρα και τα τουριστικά σκάφη αναψυχής, να είναι πολιτικές προκριματικές που θα τραβήξουν ως ρυμουλκά την προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα».

«Φέτος με την προσπάθεια που έγινε και από το υπουργείο Τουρισμού και μέσα στο πνεύμα καλής συνεργασίας, θεωρείται ότι η χώρα θα ζήσει εποχές παρουσίας τουριστών που δεν έχει ξαναζήσει», δήλωσε ο υπουργός και επισήμανε καταληκτικά:

«Το ναυτικό σαλόνι θα παίξει έναν πολύ σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο, ώστε να προβάλει τις δυνατότητες σκαφών, την αισθητική τους, να προβάλει το τουριστικό πνεύμα και να αξιοποιήσει την ασφάλεια που παρέχει η χώρα σε κάθε άνθρωπο, πολίτη που θέλει να την επισκεφθεί. Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια πρέπει να μετατρέψουμε τον Πειραιά, το ιστορικό λιμάνι και την πόλη του -που συνδέεται και είναι μπολιασμένη με την έννοια της θάλασσας και της ναυτιλίας-, σε ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο. Αυτή πρέπει να είναι η συλλογική φιλοδοξία μας».

Ανοίγοντας τη συνέντευξη, ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε: «Η μεταφορά του East Med Yacht Show, από τον Πόρο όου γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, στον Πειραιά, ήταν μια πρόκληση για εμάς και την πόλη και η περσινή διοργάνωση μας δικαίωσε, αφού έκανε αίσθηση. Στόχος μας είναι να ενταχθεί και αυτή η διοργάνωση στο ευρύτερο πλαίσιο προσπαθειών για την ανάδειξη του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού, καθώς από το λιμάνι μέσω της κρουαζιέρας αλλά και της ακτοπλοΐας περνούν εκατομμύρια άνθρωποι».

Ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ κατά την ομιλία του ανέφερε ότι «οι φετινές δηλώσεις συμμετοχής τόσο σε επίπεδο σκαφών όσο και σε επίπεδο επισκεπτών είναι πολύ μεγαλύτερη από πέρυσι. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει ότι ο Πειραιάς είναι ένα φιλόξενο λιμάνι και ότι η πόλη του Πειραιά ξέρει να υποδέχεται τους καλεσμένους της, όπως μόνο οι Έλληνες ξέρουν», τόνισε ο κ. Στελλιάτος.

Ο πρόεδρος του ΕΣΜΕΘ, από τη μεριά του, μίλησε για τον στόχο της διοργάνωσης «που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς, με κύριο σκοπό τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών μέσω των επαγγελματιών του yachting και του κλάδου γενικότερα».

Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), Γιώργος Βερνίκος ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι «στον τομέα του τουρισμού, τα τελευταία χρόνια γίνεται ένας αγώνας να μην πάμε πίσω, παρά μόνο προς τα εμπρός», ενώ τόνισε πως «ο Πειραιάς έχει μια δημοτική αρχή που πιστεύει στο άνοιγμα του θαλάσσιου τουρισμού και πιστεύω ότι θα παραμείνει σταθερός σε αυτή την πορεία».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FED ΗΑΤΤΑ), Λύσανδρος Τσιλίδης ανέφερε πως οι ξένοι που επισκέπτονται το Μικρολίμανο και τη Μαρίνα Ζέας βλέπουν το πιο ωραίο κομμάτι της Αττικής και αυτό ουσιαστικά αναδεικνύει το τουριστικό μεγαλείο του δήμου Πειραιά. «Είναι γεγονός ότι εμείς που δουλεύουμε με την ακτοπλοΐα, θέλουμε περισσότερο από όλους η πόλη να μεγαλώνει και να επεκτείνει την τουριστική περίοδο και για τον χειμώνα, βάζουμε ένα στοίχημα να πετύχουμε αυτό που είναι εύκολο εφόσον υπάρχει συνεργασία μεταξύ των φορέων και της πολιτείας να αναδειχθούν οι ανάγκες και να επιλυθούν τα προβλήματα του θαλάσσιου τουρισμού».

Το 16ο East Med Yacht Show θα αποτελείται από τρία σκέλη:

-Έκθεση σκαφών: 50 και πλέον σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat καθώς και φουσκωτά, καλύπτοντας όλo το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους στο καθιερωμένο κοινό των ναυλομεσιτών και σε τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. Το τμήμα αυτό θα είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.

-Περίπτερα εκθετών: 35 περίπτερα ελληνικών επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό θα είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

-Παράλληλες εκδηλώσεις: θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες-επαγγελματίες του κλάδου, και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό με τη συνεργασία του δήμου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις