Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παριουσιάστηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου στο Αγρίνιο το βιβλίο «Γράμματα από το μέλλον»

Παριουσιάστηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου στ...

Παρέστη και μίλησε ο Δήμαρχος Αγρινίου

Στην κατάμεστη αίθουσα στο Παπαστράτειο Μέγαρο του Αγρινίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίο του Γιώργου Καζάζη με τίτλο «Γράμματα από το μέλλον». Η εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Όσοι γνωρίζουμε τον Γιώργο Καζάζη, ξέρουμε ότι είναι σε μόνιμη εσωτερική αναζήτηση. Το απαύγασμα αυτού του ταξιδιού είναι το βιβλίο που σήμερα παρουσιάζει στο Αγρίνιο. Στην ουσία, πρόκειται για μια σουρεαλιστική αποτύπωση της καθημερινότητας, χρησιμοποιώντας ένα ευφυές εύρημα. Τον διάλογο μεταξύ του λόγου και του αντιλόγου  σε κάποιο νοητό καφενείο. Μέσα από την υποδειγματική ροή ερωτημάτων, που απασχολούν όλους μας, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει την δημιουργική έμπνευση της σκέψης του.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, ο Γιώργος Καζάζης, παρουσιάζει αποφθέγματα και γνωμικά, απόσταγμα της διαδρομής  του στην ζωή. Τα  μοιράζεται μαζί μας με μεγάλες δόσεις αυτοσαρκασμού, ευαισθησίας και αφοπλιστικής ειλικρίνειας.

Ο συγγραφέας “παίζει” με το λόγο, ξεφεύγει από τις συνηθισμένες φόρμες και μας στέλνει “Γράμματα από το μέλλον”. Από αυτόν τον θησαυρό της γνώσης που τόσο γενναιόδωρα μοιράζεται μαζί μας, εγώ ξεχώρισα την αγαπημένη μου φράση: “αν δεν κάνεις την προσωπική σου επανάσταση, δούλος θα είσαι πάντοτε του κακού σου εαυτού”».

O συγγραφέας συγκινημένος, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγρινίου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου για τη στήριξη στη διοργάνωση της εκδήλωσης και τους συμπατριώτες του για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του και μίλησε για την ανάγκη που τον οδήγησε στην συγγραφή:

«Τα “Γράμματα από το μέλλον” ορίζονται ως ένας χρυσός οδηγός επιβίωσης, μέσα στη ζούγκλα της άγνοιας που διέπει τη σύγχρονη εποχή και τους ανθρώπους της. Με το βιβλίο αυτό απαντώ στο τριπλό ερώτημα: Ποιος είμαι ως άνθρωπος, από πού έρχομαι και που πηγαίνω. Αν ο αναγνώστης ακολουθήσει το στοχασμό μου θα διαπιστώσει ότι ο θάνατος δεν είναι τίποτα άλλο από το ξύπνημα από τον εφιάλτη της ζωής».

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσικό σύνολο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις