Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Δυτ. Ελλάδα: Νοσηλευτές κάνουν τον σταυρό τους να μην καταλήξουν στα δικαστήρια-Γερασμένο το προσωπικό, ειδικά στον Άγιο Ανδρέα

Δυτ. Ελλάδα: Νοσηλευτές κάνουν τον σταυρ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Κενές θέσεις και γηρασμένο προσωπικό στα νοσοκομεία της Δυτική Ελλάδας

"Κάνεις τη βάρδια και παράλληλα κάνεις και τον σταυρό σου να μην τύχει κάτι και βρεθείς στα δικαστήρια".Η Κατερίνα Ασλανίδη Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος περιγράφει στο thebest.gr την κατάσταση που βιώνουν οι νοσηλευτές, όχι μόνο στο ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας όπου εργάζεται,αλλά ευρύτερα στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση έρευνας της ΠΟΕΔΗΝ για τις κενές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με την έρευνα, στην 6η ΥΠΕ οι κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού ξεπερνούν τις 2.500.

Έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 2.500 οι κενές θέσεις στα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας

 

6η ΥΠΕ

Οργανικές θέσεις υπηρετούντες
ΠΕ 206 115
ΤΕ 3396 2480
ΔΕ 2825 1920
ΥΕ 1207 571
ΣΥΝΟΛΟ 7.634 5.086

 

Η Κατερίνα Ασλανίδη τονίζει ότι κοινό στοιχείο των νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ παρά τις άλλες διαφοροποιήσεις τους είναι η υποστελέχωση και επιπρόσθετα το υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό έχει αρχίσει να γερνάει. "Ο νεότερος είναι 39 ετών και γνωρίζουμε πως όταν αρχίζεις να μπαίνεις στη μέση ηλικία ξεκινούν και προβλήματα υγείας. Υπάρχουν νοσηλευτές που λόγω αυτών δεν μπορούν να καλύψουν βάρδιες. Οπότε δεν είναι μόνο τα ποσοτικά στοιχεία, αλλά και τα ποιοτικά. Ειδικά στον Άγιο Ανδρέα το προσωπικό μας είναι πιο γερασμένο από αυτό του ΠΓΝΠ ή άλλων νοσοκομείων. Και υπάρχουν κλινικές όπου οι απαιτήσεις είναι μεγάλες όπως οι ΜΕΘ, τα χειρουργεία, τα ΤΕΠ, οι παθολογικές".

 

Το πρόβλημα οξύνεται την περίοδο των εορτών. "Τυχαίνει νοσηλευτές να κάνουν τρία και τέσσερα χρόνια συνεχόμενα Πάσχα στο νοσοκομείο και αυτό δημιουργεί τεταμένες εργασιακές σχέσεις και δημιουργεί προβλήματα. Γιατί να μην μπορούμε να περάσουμε κι εμείς τις γιορτές με τις οικογένειές μας".Με δυσκολία δίνονται παράλληλα και οι κανονικές άδειες και τα ρεπό. Η Κατερίνα Ασλανίδη φέρνει ως παράδειγμα περιπτώσεις εργαζομένων στον Άγιο Ανδρέα και το ΠΓΝΠ όπου τους οφείλεται άδεια και ρεπό 2 και 3 ετών.

Το πρόβλημα των ελλείψεων ταυτόχρονα στον Άγιο Ανδρέα γίνεται πιο έντονο μετά την επαναλειτουργία του πολυώροφου. Η Κατερίνα Ασλανίδη υπογραμμίζει ότι το ίδιο προσωπικό καλείται να ανταπεξέλθει σε επιπρόσθετα καθήκοντα, λόγω των επεκτάσεων τμημάτων. Φέρνει ως παράδειγμα την προσθήκη 25 κρεβατιών στην παθολογική του ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας και τη λειτουργία μαιευτηρίου στο νοσοκομείο, στο οποίο θα γίνονται πια εκτός χειρουργείου καισαρικές και αποξέσεις. Αυτό καθιστά πιο επιτακτική την ανάγκη πρόσληψης μαιών, οι οποίες σύμφωνα με τον οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, του 2012 υπολείπονται ήδη κατά 10 άτομα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

"Καίγεται" το μισό προσωπικό στα δημόσια ... - The Best News

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being