Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πατρινή συμμετοχή στην ευρωπαϊκή διοργάνωση Documenta14 στην Αθήνα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πατρινή συμμετοχή στην ευρωπαϊκή διοργάν...

Έλαβε μέρος το Καλλιτεχνικό σύνολο του Πατρινού μουσικολόγου Παναγιώτη Ανδριόπουλου

Το Καλλιτεχνικό σύνολο του Πατρινού μουσικολόγου Παναγιώτη Ανδριόπουλου, "Πολύτροπον" που ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2004, συμμετείχε στην μεγάλη διοργάνωση Documenta14, στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο σύνολο με υπεύθυνο τον Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλο που είναι κει ιεροψάλτης στον ιερό ναό της Μονής Πετράκη, στην Αθήνα, συμμετείχε στην τριήμερη παρέμβαση με τίτλο La farsa monea, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 19-21 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης documenta14 που φιλοξενείται στην Αθήνα.

Ήταν μια ιδιότυπη παραγωγή που παρουσιάστηκε από τον κορυφαίο χορευτή φλαμένκο Israel Galván, τον τραγουδιστή Niño de Elche και τον εμπνευστή της δράσης, καλλιτέχνη και χορογράφο Pedro G. Romero. Το τριήμερο δρώμενο πραγματευόταν την ποικίλη σχέση του ανθρώπου με το χρήμα, γι’ αυτό έγινε στο Νομισματικό Μουσείο (Ιλίου Μέλαθρον, Πανεπιστημίου 12), στο υπέροχο αυτό αρχοντικό του μεγάλου αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν, σε σχέδια του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, το «Πολύτροπον» υπό τον Παναγιώτη Ανδριόπουλο, συμμετείχε στις δύο ημέρες της παρέμβασης. Την Τετάρτη 19 Απριλίου, ερμήνευσε κρατήματα  Τεριρέμ, έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών,  επί της οδού Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ταυτόχρονα αυτοσχεδίαζε ο δεξιοτέχνης τραγουδιστής του φλαμένκο Niño de Elche. Είναι η πρώτη φορά μιας τέτοιας συνύπαρξης, βυζαντινού μέλους και παραδοσιακής ισπανικής φωνητικής μουσικής. Στη συνέχεια, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, το σύνολο «Πολύτροπον»  έψαλε ύμνους με θέμα τα αργύρια της προδοσίας του Ιούδα, με παράλληλο αυτοσχεδιασμό του Niño de Elche ενώ την Πέμπτη 20 Απριλίου, απέδωσε μέσα σε αίθουσα του μουσείου, ύμνους της Θείας Ευχαριστίας, στα ελληνικά και αραβικά.

Το Σύνολο «Πολύτροπον», για την συγκεκριμένη παραγωγή, αποτελούσαν οι: Χαράλαμπος Καλαπανίδας, Βασίλης Παπαϊωάννου, Roni Bou Saba, Δημήτρης Καραδήμας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture