Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Το βιβλίο του συμπολίτη γιατρού Σπύρου Παπουτσάκη παρουσιάζεται την Τετάρτη 26/4

Πάτρα: Το βιβλίο του συμπολίτη γιατρού Σ...

Στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» από τις εκδόσεις "Το Δόντι"

Οι εκδόσεις «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Σπύρου Παπουτσάκη με τίτλο «Βήματα – Το οδοιπορικό ενός χειρουργού» την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017,στις 19.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» (Ρ. Φεραίου 106, Πάτρα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Διαμαντόπουλος και ο λογοτέχνης και δημοσιογράφος Σταύρος Ιντζεγιάννης.

Μετά από μια μακρά και απαιτητική πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε ως γενικός χειρουργός (στρατιωτικός και εν συνεχεία πολίτης), ο Σπύρος Παπουτσάκης καταγράφει εμπειρίες και αναμνήσεις, για να τις μοιραστεί με παλιούς και νέους συναδέλφους. Στο βιβλίο του κάνει μια περιήγηση σε τόπους, νοσοκομεία, κλινικές και ανθρώπους που συνέβαλαν στην επαγγελματική του εξέλιξη.

Στις σελίδες του βιβλίου σκιαγραφείται η πρόοδος της Χειρουργικής κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ οι προβληματισμοί, οι απογοητεύσεις, αλλά και η χαρά της προσφοράς και της επιβράβευσης των κόπων του συγγραφέα συνοδεύουν την αφήγηση.

Ο Dr. Σπύρος Παπουτσάκης έχει γεννηθεί στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Αποφοίτησε το 1955 από τη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και πήρε δίπλωμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της οποίας τυγχάνει Διδάκτωρ Χειρουργικής.

Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στην Ελλάδα και την Αγγλία. Εξάσκησε την Κλινική Χειρουργική επί μία 25ετία σε Στρατιωτικά και Κρατικά Νοσοκομεία Ελλάδας και Λευκωσίας Κύπρου. Μετά την αποστρατεία του το 1981 διαμένει μόνιμα στην Πάτρα. Έχει δημοσιεύσει 10 βιβλία (ιατρικά και λογοτεχνικά) και 70 επιστημονικές εργασίες.

Έχει μεταφράσει 2 ξένα βιβλία χειρουργικής και 35 ξένα ιατρικά άρθρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture