Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η ισχυρή Μπριζίτ πίσω από τον Μακρόν- Η κατά 20 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγός ήταν... καθηγήτριά του

Η ισχυρή Μπριζίτ πίσω από τον Μακρόν- Η ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Πίσω από την ξανθιά κόμη της και το αιώνια μαυρισμένο δέρμα της, η Μπριζίτ Τρονιέ, 59 ετών, είναι «τα μάτια και τα αυτιά» του υποψηφίου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, καθώς επίσης και ο σύνδεσμός του με την κοινωνία. «Μανού» και «Μπιμπί» τους αποκαλούν οι φίλοι τους, υποκοριστικά των ονομάτων τους, Εμανουέλ και Μπριζίτ. Πρόκειται σίγουρα για ένα ασυνήθιστο ζευγάρι, ζουν μαζί εδώ και είκοσι χρόνια, γράφει ένα νέο βιβλίο για το διάσημο πολιτικό ζευγάρι με τίτλο «Οι Μακρόν».

Η Τρονιέ, πρώην καθηγήτρια γαλλικών του Μακρόν, την οποία αγάπησε και παντρεύτηκε παρά τη διαφορά ηλικίας, διαβάζει και διορθώνει τις ομιλίες του («Αν εγώ δεν καταλαβαίνω τι λέει, κανείς δεν θα καταλάβει!», λέει), μελετάει τον Τύπο, δέχεται δημοσιογράφους που έρχονται να πάρουν συνέντευξη από τον σύζυγό της, τον συνοδεύει στις μετακινήσεις, αν και ορισμένες φορές πηγαίνει μόνη της σε ραντεβού («Υπάρχουν πράγματα που λέει κανείς ευκολότερα σε μια γυναίκα», λέει η ίδια), περνάει τα μηνύματα «Για να πει κάποιος κάτι στον Εμανουέλ, πρέπει να περάσει από την Μπριζίτ».

Η σύζυγος του Μακρόν δεν είναι στέλεχος στο κίνημά του «Εμπρός!», αλλά εργάζεται στο πλευρό του υποψηφίου. Και όπως έχει πει ο ίδιος, η Τρονιέ βρισκόταν ήδη στο πλευρό του από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Ολάντ. «Η γνώμη της με ενδιαφέρει, δίνει πολύ από τον χρόνο της» είχε πει ο Μακρόν τον Νοέμβριο του 2015, ενώ ήταν ακόμη υπουργός, στο κανάλι Canal+.

Και πράγματι, η Τρονιέ λέει τη γνώμη της για όλα, σημαντικά και ασήμαντα. «Είναι ασύγκριτη στο να ξέρει ακριβώς πού πρέπει να απευθυνθεί ο σύζυγός της», γράφουν οι συγγραφείς στο βιβλίο. Η Τρονιέ είναι πανταχού παρούσα, αλλά και... αόρατη. Οταν πρόκειται για εξώφυλλα ή φωτογραφίσεις, το ζευγάρι εμφανίζεται μαζί, χαμογελαστό. Αλλά όταν πρόκειται για συνεντεύξεις, τότε δεν υπάρχει παρά ο Μακρόν.

Ελάχιστες φορές μίλησε η Τρονιέ στα ΜΜΕ. Εξαίρεση αποτελεί μια συνέντευξή της στο Paris Match τον Απρίλιο του 2016. «Το να είσαι παντρεμένος με πολιτικό δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. Πρέπει να μείνεις όρθιος και να σιωπάς», είχε πει.

Ενα από τα προβλήματα που έχει η Μπριζίτ Τρονιέ, αναφέρει το βιβλίο, είναι η ειλικρίνειά της. Η φράση της «Πρέπει ο Εμανουέλ να κερδίσει τώρα τις εκλογές. Φαντάζεστε πώς θα είμαι στη φάτσα το 2022;» έμεινε ιστορική και δείχνει πόσο ειλικρινής είναι με τον ίδιο της τον εαυτό και την ηλικία της.

Ο Μακρόν θεωρείται ωραίος άντρας στη Γαλλία και πολλά κεφάλια γυρίζουν στο πέρασμά του. Η Μπριζίτ είναι σήμερα 59 ετών και η διαφορά ηλικίας είναι εμφανής, παρά το γεγονός ότι εκείνη έχει ένα καλογυμνασμένο σώμα, φοράει κολλητά φορέματα και ψηλοτάκουνες γόβες. Ο υποψήφιος πρόεδρος είναι 39 ετών.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι οι νεαρές κοπέλες τον κάνουν να πλήττει. Είναι 39 ετών και έχει ήδη εγγόνια από τη σύζυγό του, η οποία είχε ήδη δύο μεγάλα παιδιά όταν τον γνώρισε. Παιδιά μαζί δεν έχουν αποκτήσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight