Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η κακούργα κοινωνία

Η κακούργα κοινωνία

Του Δημήτρη Αβραμίδη

Από το σύνολο των εξαίρετων ευρημάτων στην τελευταία δημοσκόπηση (Απρίλιος 2017) της Κάπα Research συγκρατώ δύο, που νομίζω ότι μας περιγράφουν με ακρίβεια.

Πώς αποτιμούν την ψήφο τους οι πολίτες στις τέσσερις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στα χρόνια της κρίσης; «Ψήφισα σωστά» απαντά το 68,5%. Και πώς ψήφισε το σύνολο του εκλογικού σώματος στις αντίστοιχες αναμετρήσεις; «Ψήφισε λάθος» απαντά το 72,5%.

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι απόψεις για τη διαχείριση των οικονομικών πριν από την κρίση. Η κοινωνία ξόδευε περισσότερα από όσα μπορούσε να παράγει, δηλώνει το 72%, αλλά όταν η ερώτηση αφορά προσωπικά τους ερωτηθέντες η απάντηση «ξόδευα όσα έπρεπε» συγκεντρώνει ποσοστό 75,5%.

Εγώ ψήφιζα σωστά αλλά οι άλλοι ψήφιζαν λάθος. Εγώ ξόδευα όσα έπρεπε αλλά οι άλλοι έκαναν σπατάλες. Εγώ ήμουν ο σωστός και οι άλλοι ήταν λάθος.

Τι φταίει λοιπόν; Μα είναι ολοφάνερο, μας το λέει και εκείνο το παλιό λαϊκό τραγούδι: Άραγε ποιος ναν' η αιτία/ αχ κακούργα κοινωνία…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις