Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΗΓΑΜΕ «DALIDA» ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΡΕΞΤΕ, ΥΠΕΡΟΧΑ ΡΟΥΧΑ, ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΑΘΗ «ΠΑΚΕΤΟ»

ΠΗΓΑΜΕ «DALIDA» ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΡ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μια γνήσια femme fatale

Πολύ ευχαριστηθήκαμε την ταινία «Dalida» που παίζεται στο Πάνθεον της Γούναρη και συστήνουμε ειδικά στο γυναικείο κοινό να σπεύσει. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλογυρισμένο, μελοδραματικό φιλμ με έμφαση στην αισθητική των αλλοτινών δεκαετιών, γεμάτο καταπληκτικά γκρο πλαν, αξέχαστα πασίγνωστα τραγούδια και μια δίμετρη, πολύ εκφραστική καλλονή πρωταγωνίστρια. Μιλάμε βέβαια για τη βιογραφία της εκθαμβωτικής ντίβας Δαλιδά, του αλλοτινού sex symbol του τραγουδιού που μεσουράνησε από τα τέλη του ’50 ως τις αρχές του ’80 πασχίζοντας να ευτυχίσει και στην ταραχώδη, προσωπική της ζωή.

Τη διάσημη τραγουδίστρια που έκανε το πολύκροτο ντεμπούτο της το 1956, μελαχρινή,  στο Olympia του Παρισιού καθιερώνοντας το κομμάτι «Βambino» και αυτοκτόνησε στο Παρίσι το 1987, υποδύεται η ανερχόμενη 33χρονη ιταλίδα ηθοποιός και πρώην μοντέλο Σβέβα Αλβιτι. Την ταινία υπογράφει η γαλλίδα παραγωγός, σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος Λίζα Αζουέλος.

Το φιλμ διαθέτει βέβαια ξεκάθαρη γυναικεία ματιά και έχει γυριστεί σαν σύγχρονη τραγική ιστορία στα ιταλικά και γαλλικά, με εμβόλιμα τραγούδια σαν υπόκρουση αλλά και με σκηνικά στιγμιότυπα από τις αξέχαστες στυλιστικά εμφανίσεις της Δαλιδά.

 

Προερχόμενη από  οικογένεια του Καίρου με ιταλικές ρίζες, η μοναδικά καλλίγραμμη και γεννημένη σταρ ερμηνεύτρια,  προσπαθούσε διαρκώς να βρει την αγάπη, μέσα από άδοξους έρωτες. Η ταινία εστιάζει στους άνδρες της ζωής της που τελικά αυτοκτόνησαν, στη σχέση της με τον αδελφό της (μάνατζερ, παραγωγό και πυγμαλίωνά της) και βέβαια στην … γκαρνταρόμπα της. Θα δείτε τα πιο λαμπερά, έξωμα φορέματα, seventies παντελόνια, φοβερά κοστούμια σκηνής και το χαρακτηριστικό «χείμαρρο» μαλλιών ως κυρίαρχα φετίχ του φιλμ. Αλλωστε, η εικόνα της Δαλιδά αποτέλεσε διαχρονικά μια από τις πιο αγαπημένες drag queen μεταμφιέσεις!

Η τραγουδίστρια που πούλησε 170 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως είχε χαρακτηριστεί φαινόμενο. Όταν αυτοκτόνησε άφησε δίπλα της το σημείωμα «Η ζωή είναι ανυπόφορη, συγχωρέστε με». Τους σημαντικότερους άνδρες της ζωής της ( τον Λουίτζι τραγουδιστή του Σαν Ρέμο, το νεαρό φοιτητή και τον «κόμη» της high society), ενσαρκώνουν οι  Αλεσσάντρο Μπόργκι, Μπρένο Πλάσιντο, Νικολά Ντιβασέλ ενώ τον πάντα παρών αδελφό της Ορλάντο  ο Ρικάρντο Σκαρμάτσο.  Η πρωταγωνίστρια Σίλβα Αλβιτι έμαθε άπταιστα γαλλικά για να την υποδυθεί και στο φινάλε τη βλέπουμε μεταμοφωμένη σε pop-disco queen. Θυμίζουμε πως τον περασμένο Μάρτιο είχε έρθει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Αθήνας για την προώθηση της ταινίας στο φεστιβάλ γαλλόφωνου σινεμά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View