Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Χειμώνας μέσα στην Άνοιξη - Χιόνια στα Καλάβρυτα! Δείτε Νέες ΦΩΤΟ

Δυτική Ελλάδα: Χειμώνας μέσα στην Άνοιξη...

Σε επιφυλακή ο Δήμος Πατρέων

Οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει ότι ο καιρός θα ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο χειμωνιάτικος. Και έπεσαν διάνα. Στα Καλάβρυτα αυτη την ώρα χιονίζει!!! Τι κι αν πλησιάζουμε στο τέλος του Απριλίου.

Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που ανάρτησε στο facebook ο Γιώργος Μπέσκος από τα Καλάβρυτα.

 

Δείτε φωτογραφίες του kalavrytanews.com από τους Κάτω Λουσούς (Σουδενά) με την ανοιξιάτικη φύση να μετατρέπεται σε χειμερινή!

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες υπάρχει πιθανότητα τοπικά να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, προβλέπει για τα νότια της χώρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για σήμερα Σάββατο 22 Απριλίου, με έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης που εξέδωσε.

Από την πρόσκαιρη επιδείνωση αναλυτικότερα θα επηρεαστούν η Πελοπόννησος, η Κρήτη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Ανατολική Στερεά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ από το βράδυ προβλέπεται σταδιακή βελτίωση αρχικά από τη Δυτική Ελλάδα με τη θερμοκρασία την Κυριακή να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δυτική Ελλάδα: Πέφτει η θερμοκρασία - Ίσως δούμε χιόνι! - Κοινωνία ...

Σύμφωνα με την πρόγνωση του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Νίκου Σερέτη:

Πτώση της θερμοκρασίας το τριήμερο 20-23 Απριλίου σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας. Αιτία η ψυχρή λίμνη που δραστηριοποιείται στην περιοχή των κεντροβόρειων Βαλκανίων,η οποία συνοδεύεται από ψυχρές αέριες μάζες, δίνοντας χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα σε χώρες όπως η Σερβία και η Ρουμανία.

Όσον αφορά την Ελλάδα και δη το δυτικό τμήμα της, για την πόλη της Πάτρας, οι μέγιστες θερμοκρασίες στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματά της αναμένεται να περιοριστούν έως το Σάββατο στις τάξεις των 15-16oC.

Τα φαινόμενα θα είναι λίγα και θα αφορούν τα βορειοδυτικά τμήματα (Ήπειρος).Εκεί πρόσκαιρα ίσως οι θερμοκρασίες ευνοήσουν χιονοπτώσεις σε υψόμετρα >700-800 μέτρων.

Επίσης πιθανότητα για κάποιες βροχοπτώσεις υπάρχει και στα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα το Σάββατο. Ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το πρωινό του Σαββάτου (κυρίως) αλλά και της Κυριακή σε πιο ορεινά τμήματα αλλά και σε κλειστές περιοχές (οροπέδια) ενδεχομένως σημειωθούν και αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες.

Κυριαρχούντες άνεμοι οι βορειοδυτικοί οι οποίοι θα αυξάνουν την αίσθηση της ψύχρας και που θα αγγίζουν στο Ιόνιο τα 6 και τοπικά τα 7bf.Σταδιακή άνοδος του υδραργύρου από το μεσημέρι της Κυριακής με παράλληλη εξασθένιση των ανέμων.

 

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Πατρέων

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται αύριο Σάββατο 22/4 ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με το υπ. αριθμ. : 2914 / 21.04.2017 Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Γ.Γ.Π.Π.

Το Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, των Διευθύνσεων Δήμου Πατρέων  και της  ΔΕΥΑΠ, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιον προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία σε άμεση και στενή συνεργασία με την Π.Υ & Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

• Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.

• Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

• Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

• Αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

• Να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο.

• Μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

• Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

• Μη πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 .
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις