Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα-Συνδιάσκεψη ΝΔ: "Oι υπηρεσίες υγείας είναι αποτέλεσμα της ηρωικής προσπάθειας γιατρών, νοσηλευτών, εργαζομένων"

Πάτρα-Συνδιάσκεψη ΝΔ: "Oι υπηρεσίες...

ΦΩΤΟ

Στην ηρωική προσπάθεια που καταβάλλουν γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ απέδωσε ο βουλευτής και επικεφαλής του τομέα υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους Έλληνες πολίτες. Ο κ. Οικονόμου ως επικεφαλής κλιμακίου, βρέθηκε χθες στην Πάτρα, στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης που πραγματοποίησε το κόμμα για την υγεία, στη Δυτική Ελλάδα.

«Η υγεία είναι σε υψηλή προτεραιότητα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα ο Βασίλης Οικονόμου, έπειτα από την περιοδεία κλιμακίου σε νοσηλευτικές μονάδες της Αχαΐας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης, «Μήνας Υγείας».

Επίσης, ανέφερε ότι «ελέγχουμε και παρακολουθούμε το πώς λειτουργεί το σύστημα υγείας της χώρας», προσθέτοντας ότι «εμείς πιστεύουμε πως τα δύο τελευταία χρόνια έχει πέσει πολύ το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας» και κατηγορώντας την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ότι «εφάρμοσαν αποτυχημένες πολιτικές, που έχουν δημιουργήσει μία καταρρέουσα κατάσταση στο χώρο της υγείας».

Ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε σε αυτό το σημείο, ότι «οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται στους Έλληνες πολίτες είναι το αποτέλεσμα της ηρωικής προσπάθειας που κάνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι συνολικά των νοσοκομείων, για να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας» και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια και την βλέπουμε».

Όσον αφορά στην Νέα Δημοκρατία, ο Βασίλης Οικονόμου είπε ότι «πιστεύουμε πως μ' ένα οργανωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, μπορούμε να απαντήσουμε στο μεγάλο αίτημα του ελληνικού λαού, για αξιοπρεπείς όρους παροχής υπηρεσιών υγείας».

Σε δηλώσεις που έκανε από την πλευρά του ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, ανέφερε ότι «σκοπός αυτής της εκστρατείας είναι να καταγράψουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία είναι πολλά και κοινά σε ολόκληρη τη χώρα».Σχετικά με τις επισκέψεις του κλιμακίου της ΝΔ σε νοσηλευτικές μονάδες της Αχαΐας, ο Βασίλης Οικονόμου είπε ότι «αυτό που διαπιστώσαμε, είναι τεράστια κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο ιατρικό προσωπικό δεν διαπιστώσαμε τόσο μεγάλα κενά».

Στην συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, το οποίο το χαρακτήρισε κόσμημα, προσθέτοντας ότι «οι δυνατότητες που έχει το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι πάρα πολύ μεγάλες και δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν αναδειχτεί». Αισθάνομαι, όπως συμπλήρωσε, «ότι τα τελευταία δυόμιση χρόνια γίνεται απλά μια συντήρηση δυνάμεων».

Σχετικά με πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας, ο Βασίλης Οικονόμου κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ότι «το δίκτυο που επιχειρούν να φτιάξουν είναι ξεπερασμένο και δεν απαντάει στις ανάγκες της χώρας».

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις